Kategorier
Den Politiske Blog Frihedspressen Indlæg Klassiker Politik (abonnement)

Kram som revolution

Da jeg i 2015 begyndte at nørde med kærlig berøring og kramning havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at et kram kunne gå hen og blive en så markant politisk manifestation, som det er blevet nu i denne coronatid.

I nogle sammenhænge er det nu decideret forbudt at kramme. Sundhedsstyrelsen er for nylig kommet med retningslinjer om, hvem man godt må begynde at kramme med nu, og hvem man stadigvæk skal holde på fysisk afstand. Tænk sig at Danmark er blevet et land med krammelovgivning og officielle myndighedsanbefalinger om tilladte og forbudte kram. Helt uden tillid til at den enkelte selv kan finde ud af at sætte grænser og sige ja eller nej afhængig af personen, situationen og omstændighederne.

METOO SOM OPVARMNING TIL CORONA

Man kan se MeToo-bevægelsen som en opvarmning til de nuværende corona-normer om mellemmenneskelig kontakt. Fælles er en antagelse om, at nogle mennesker i nogle situationer ikke er i stand til at sige nej til berøring, og/eller at nogle andre mennesker ikke kan eller vil respektere et nej. Derfor er det nødvendigt med lovgivning for at regulere adfærden og straffe lovovertræderne.

Man kunne også vælge en anden strategi til håndtering af både corona og MeToo. Man kunne via oplysning opfordre den enkelte til at gøre brug af sin hjerne, personlige frihed og kommunikative evner. Nogen har måske brug for et kursus. Det kunne være et kursus i at sige “NEJ”. Eller et kursus i at væske hænder. Når først disse grundlæggende kompetencer er udviklet, så er den enkelte i stand til at færdes frit uden at være til fare for hverken andre eller sig selv.

Oplysning, uddannelse og bevidsthedsudvikling er vejen frem på alle sundhedsområder. Forbud er i 99 % af alle tilfælde en faldgrube indenfor sundhedsadfærd og sundhedsfremme – uanset om det handler om kost, motion, overvægt, virus eller sex.

ISOLER DE SÅRBARE

De sårbare skal selvfølgelig beskyttes. Hvis man har et meget svækket immunforsvar, så giver det mening at være systematisk isoleret fra mennesker, som det ellers kan være svært at holde på tilstrækkelig afstand med almindelig fri praksis. Hvis man har en meget svækket evne til at sige nej til sex-tilbud, så giver det også mening at undgå alle former for intim kontakt med andre mennesker.

Ligesom der nu er tale om, at vi skal have et ID, der beviser vores vaccinations-status, så kunne det også være en god idé med et ID, der beviser, om man besidder evnen til at sige JA og NEJ i intime situationer. Ligesom man skal tage kørekort til bil for at dokumentere sine evne i trafikken, så ville det også give mening med et kørekort til intimitet, så man ikke forvolder skade på hverken sig selv eller andre. Det hele kan sikkert kombineres i en smart nano-chip. Eller vi kan begynde at bruge vores sunde fornuft igen og acceptere, at personlig frihed altid kommer med personligt ansvar.

Personlig frihed omfatter selvfølgelig også friheden til at indse, at man har et immun- eller sexforsvar, der af en eller anden grund bare er for svagt til, at man kan være i den frie verden. Disse mennesker bør derfor vælge at isolere sig selv, da alternativet skaber et samfund, der simpelthen er for vanvittigt for frie, sunde mennesker at være i.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x