Kategorier
Brændgaard Bloggen Coronabloggen Frihedspressen Propaganda (abonnement) Propagandabloggen

Coronoia: ny psykiatrisk diagnose

Jeg foreslår, at håndbogen til diagnose af psykiatriske forstyrrelser bliver udvidet med CORONOIA.

Definition: Coronoia er en psykotisk tilstand med paranoide vrangforestillinger om et nyt coronavirus.

Symptomer: Patientens tænkning er forstyrret og adfærden er hæmmet af mentale forestillinger om et nyt, farligt virus, hvis eksistens og farlighed ikke er bevist.

Diagnose: Coronoia diagnosticeres ved samtale med identifikation af overdrevet optagethed og hæmning i patientens tænkning og adfærd med et nyt coronavirus som forestillet omdrejningspunkt.

Differentialdiagnose: Coronoia kan forveksles med almen paranoia og frygt for beviseligt farlig årsag til sygdom. Coronoia adskiller sig desuden fra coronafobi ved, at der ved coronoia både er overdrevet frygt og en oplevelse af at være forfulgt af det nye coronavirus over alt.

Forekomst: Cirka 50 % af befolkningen i Danmark vurderes at lide af coronoia. Forekomsten er positivt korreleret til forbruget af nyheder fra almindelige medier. Blandt personer, der primært eller udelukkende får deres nyheder fra DR, er forekomsten af coronoia knap 80 %. Forekomsten er desuden særligt høj i og omkring Christiansborg i København.

Behandling: Hverken remsedivir, klorokin eller C-vitamin kan nogen indvirkning på coronoia. Det kan tværtimod forværre symptomerne. Den mest effektive behandling af coronoia er biopsykoedukation med undervisning i fakta om virus og de psykologiske mekanismer, der ligger bag propaganda og skabelsen af falske narrativer. Ved stærk frygt kan eksponeringsterapi med bevidst kramning med fremmede mennesker være gavnligt, hvis man lader coronafrygten brænde helt ud efter hver eksponering.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading