Kategorier
Coronabloggen Den Politiske Blog Frihedspressen Indlæg Klassiker Politik (abonnement)

Sundhedsliberalisme mod virus-fascisme

Sundhedsliberalisme er kuren mod virus-fascisme. Det gælder både det nye coronavirus (og den relaterede sygdom CoVid-19) og alle andre virusser, der allerede er her, eller som vil komme i fremtiden.

Sundhedsliberalisme er kuren mod virus-fascisme, uanset hvad sandheden måtte være om det påståede virus. Uanset om det findes eller ikke findes. Uanset hvor smitsomt det er. Uanset hvor farligt det er.

Intet virus kan retfærdiggøre fjernelse af den individuelle frihed. Intet virus kan retfærdiggøre nedlukning af samfundet, tvunget vaccination, tvunget overvågning, tvunget isolation, fjernelse af kontanter eller ødelæggelse af den frie økonomi.

Intet virus kan retfærdiggøre nogen som helst af de hastelove, der blev vedtaget i Folketinget i 2020 i forbindelse med det nye coronavirus.

SUNDHEDSLIBERAL VIRUS-HÅNDTERING

Der er for det første ingen grund til at gå i panik, når der bliver opdaget et nyt virus. Naturen danner nye virusser hele tiden, og kroppen har immunforsvaret til at blive rask igen efter et virusangreb. Det er umuligt og usundt at undgå alle virusser.

Der er heller ingen grund til at gå i panik over, at et virus kan øge risikoen for sygdom og død. Livet er i sidste ende dødbringende, og det er umuligt at fjerne alle risici for sygdom og lidelse i livet.

Prisen for frihed er risikoen for sygdom. Prisen for nærkontakt med andre mennesker er risikoen for, at man kan blive smittet med et virus. Uden frihed og kontakt er det umuligt at være sund.

Når det er sagt, så er her nogle konkrete forslag til sundhedsliberal håndtering af en epidemi med et nyt virus:

  1. Lad være med at gå i panik på grund af rygter i pressen. Klap hesten og få lavet ordentlig, uafhængig forskning. Hvordan ved vi, at der findes et nyt virus? Hvorvidt er det nye virus årsag til sygdom og død (og ikke bare relateret til det)? Hvem er i risiko for at blive alvorligt syg af det nye virus (og hvem er ikke)?
  2. Hvis det er nødvendigt at isolere nogen, så isoler dem i risikogruppen (altså dem der risikerer at blive alvorligt syg af at blive smittet), men kun hvis de selv ønsker at blive isoleret. Lad være med at isolere raske mennesker, også selvom de er testet positive en virustest. Ingen skal tvinges i karantæne eller isolation mod deres vilje. Det er en del af det personlige ansvar – og ikke statens ansvar – at sikre at man ikke udsætter andre for smittefare.
  3. Brug oplysning til borgerne om at styrke deres eget immunforsvar (bl.a. via ernæring), tage hensyn til folk i risikogruppen (f.eks. ved at bruge håndsprit og holde afstand før kontakt med folk i den gruppe) og reducere risikofaktorer for alvorlig sygdom (dvs. andre risikofaktorer end selve virusset, f.eks. overvægt og rygning). Dem, der af en eller anden grund er bange, skal have mulighed for at isolere sig frivilligt. Deres frihed til at isolere sig må ikke gå ud over andres frihed til ikke at isolere sig.
  4. Hvis en regering misbruger en virus-epidemi til at fjerne individers frihedsrettigheder og indføre totalitært, fascistisk tyranni, så er det folkets pligt at samle sig og fjerne regeringen. Start derefter forfra med pkt. 1.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.