Cannabis mod CoVid-19?

Jeg følger forskningen tæt omkring det nye coronavirus og den relaterede sygdom CoVid-19.

Mere og mere tyder på, at det er inflammation, der er årsagen til de svære tilfælde af CoVid-19. Det gælder både symptomer fra lungerne og blodkredsløbet.

Hos nogle mennesker kan det nye coronavirus muligvis starte en kaskade af uheldige biokemiske reaktioner, så kroppen bliver overmandet af inflammation. Det kan dog også være, at det er noget helt andet end et nyt virus, der sætter gang i den sygdomsfremkaldende kædereaktion i kroppen. Eller måske er coronavirus blot dråben, der får inflammations-bægeret til at flyde over.

Cannabinoider har vist sig at fungere som effektiv anti-inflammatorisk medicin. Man kan derfor forestille sig, at indtagelse af ren pot fra en forstøver/fordamper, ved at dæmpe inflammationen kan bidrage til, at en patient med svær CoVid-19 hurtigere kommer sig. Der er dog ikke foretaget specifik forskning i den hypotese endnu.

CANNABIS BEKÆMPER INFLAMMATION

Inflammation spilder en vigtig rolle i det akutte forsvar mod infektion. Det er derfor uhensigtsmæssigt at overdrive indtagelsen af anti-inflammatoriske stoffer, hvis man er rask, da man så kan blive mere modtagelig for infektioner.

På den anden side så er kronisk inflammation en vigtig årsag til mange sygdomme og til selve aldringsprocessen, så det er vigtigt at indtage en vis mængde anti-inflammatoriske stoffer hver dag. Det behøver ikke være cannabinoider/cannabis. Grøntsager, frugt, fuldkorn, bælgfrugter, nødder og te er også gode kilder til anti-inflammatoriske stoffer.

Der findes også anti-inflammatorisk medicin i både håndkøb og på recept. Tal med din læge om det, hvis du er i tvivl. Og husk også at bruge din egen sunde fornuft.

Husk også, at THC-holdige cannabisprodukter stadigvæk er ulovlige i Danmark, med mindre du har fået en recept på medicinsk cannabis fra en læge. Tal med din læge og/eller politibetjent, hvis du er i tvivl om loven og straf-risikoen.

Hvis du vil indtage cannabis, så lad være med at ryge det. Når du sætter ild til det, så bliver temperaturen så høj, at der bliver dannet skadelige stoffer. Brug en god forstøver i stedet for, f.eks. en Mighty Medic fra apoteket.

Hvis du vil indtage cannabis, så lad også være med at blande det med tobak i joints. Tobaksrygning er usundt (bl.a. ved at øge inflammation), også når tobakken er blandet med cannabis.

Hvis du vil indtage cannabis, så lad også være med at spise det. Cannabinoiderne optages bedst i lungerne fra en forstøver indstillet ved 165-195 grader celsius. Fra 200 grader begynder der at blive dannet skadelige stoffer, så hold temperaturen under 200 grader.

Hvis du spiser cannabis råt, så kan du gå helt glip af de aktive stoffer, da de skal opvarmes før indtagelse, så de bliver omdannet til de aktive former. Det er uklart, hvorvidt cannabinoider fra cannabisolier bliver optaget og udnyttet i kroppen.

Der er brug for mere forskning i området – og fuld legalisering af cannabis.

OBS: Dette indlæg er ikke sponsoreret af nogen. Det er ikke en reklame for noget. Jeg er ikke forhandler af cannabis-produkter. Indlægget er udelukkende information indenfor rammerne af den grundlovssikrede ytringsfrihed.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments