Kategorier
Brændgaard Bloggen Coronabloggen Frihedspressen Propaganda (abonnement) Propagandabloggen

Er CoVid-19 en ny form for AIDS?

De foreløbige erfaringer med det nye coronavirus tyder på, at det er harmløst for unge og raske mennesker.

Det er især gamle mennesker og folk, der i forvejen er svært overvægtige eller kronisk syge, der kan blive alvorligt syge af CoVid-19.

Et kvalificeret gæt er, at andre, der bliver alvorligt syge af CoVid-19 lider af enten kronisk inflammation eller mangel på et eller flere af de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for et velfungerende immunforsvar.

Det giver derfor mening at betegne CoVid-19 som en ny form for AIDS. AIDS står for Acquired Immune Deficiency Syndrome eller på dansk: erhvervet immundefekt-syndrom (EIDS).

Den herskende opfattelse af AIDS er, at det altid skyldes infektion med HIV-virus. Immunforsvaret kan dog også svækkes af mange andre, erhvervede faktorer.

Hvis immunforsvaret fungerer dårligt på grund af sygdom eller næringsstofmangel, så kan et ellers ufarligt virus som corona måske blive dråben, der får bægeret til at flyde over – med alvorlig sygdom eller død til følge.

Ved “corona-AIDS” (også kendt som CoVid-19) er det således ikke coronavirus, der svækker immunforsvaret i sig selv. Det er det svækkede immunforsvar (af andre grunde), der gør coronavirus farligt.

GIV DIT IMMUNFORSVAR ET BOOST

Hvis det forholder sig sådan, så bør fokus også rettes på at øge den generelle sundhedstilstand og ernæringsstatus i befolkningen, så immunforsvaret bliver i stand til at bekæmpe corona. Samtidig bør dem, der af forskellige grunde har svækket immunforsvar, både beskyttes mod smitte og hjælpes til – i det omfang det er muligt – at fjerne årsagen til det svækkede immunforsvar.

Hvis immunforsvaret eksempelvis er svækket på grund af svær overvægt og type 2-diabetes, så kan man vælge mellem at leve resten af sit liv i isolation eller begynde at tage små skridt til varigt vægttab og mere fysisk aktivitet.

Der er dog ingen grund til at vente på, at vægten er normaliseret, før man også begynder at tilføre kroppen de næringsstoffer, som den mangler. Her spiller de rette kosttilskud en særlig rolle, specielt når man samtidig skal reducere sit indtag af føde for at opnå vægttab.

Disse mikronæringsstoffer er særligt vigtige for optimal funktion af immunforsvaret:

  • Selen
  • Zink
  • C-vitamin
  • D-vitamin
  • A-vitamin

For nogle kan det samtidig være en fordel at undgå kosttilskud med jern, da for meget jern kan svække immunforsvaret.

Boosting af immunforsvaret med velvalgte kosttilskud er særligt vigtigt, hvis immunforsvaret er svækket på grund af den faktor, som ingen kan ændre på: høj alder.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

3.9 7 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading