Kategorier
Indlæg Klassiker Slankebloggen Sundhedspressen

Hvorfor er det så svært at opnå et varigt vægttab?

Hvis der er noget, som årtiers fedmeforskning har slået fast med tyvtommersøm, så er det, at det er pokkers svært for mennesker med svær overvægt at opnå et stort og varigt vægttab. I hvert fald med de slankemetoder, som man hidtil har brugt.

Hvordan kan det være, at det er så svært at tabe sig og holde vægten nede?

Hvis du først har taget på og døjer med overvægt, så kan det være et tegn på, at du er genetisk disponeret til at tage på. De samme gener vil kæmpe for at presse vægten op igen, hvis du med vold og magt presser vægten ned på en slankekur. Det gør de ved at øge appetitten, sænke stofskiftet og holde på fedtet.

FYSIOLOGISK OG PSYKOLOGISK FORSVAR MOD VÆGTTAB

Ud over dette fysiologiske forsvar mod varigt vægttab, så har du måske også et psykologisk forsvar mod vægttab. Det kan være fordi, at det ekstra lag fedt har en psykologisk gavnlig virkning for dig, f.eks. at skabe en form for beskyttelse mod omverdenen.

Det kan også være, at fedtet på din krop absolut ikke giver dig noget godt, men det gør til gengæld den overspisning, der fører til, at du tager på. Overspisning reducerer stress, og hvem døjer ikke med stress nu om stunder?

Den hyppigste psykologiske årsag er dog simpelthen, at den kost, motion og slankende livsstil i øvrigt, som man prøver at efterleve er alt for krævende til, at man kan holde det ud på længere sigt. Det er derfor bedre at tage for små end for store skridt, hvis du vil på en slankekurs, der kan lede til et stort, sundt og stabilt vægttab.

SMÅ SKRIDT MED STOR BEVIDSTHED

Når du tager små skridt kan du styre uden om både det fysiologiske og det psykologiske forsvar mod vægttab. Du kan på den måde med det rette mindset opnår den slanke krop, som du altid har drømt om. Men det kræver stadigvæk en indsats, men den er af en helt anden natur, end den du er vant til fra de evindelige slankekure. Det handler f.eks. mere om bevidsthed end viljestyrke i hverdagen.

TRE TIPS:

  1. Du kan øge din bevidsthed generelt ved at sætte dig ned en gang om dagen og fokusere al din opmærksomhed på dit åndedræt i 2 minutter.
  2. Du kan øge din bevidsthed, når du handler ved at spørge dig selv: Hvad kan jeg købe i stedet for, som er bare lidt sundere, og som jeg også har lyst til?
  3. Lad dig motivere af sundhed i stedet for slankhed. Hvis du tænker for meget på at tabe dig, så kan det i sig selv give dig trang til at overspise…


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
Få besked via e-mail
Besked om
guest

0 Kommentarer
nyeste
ældste flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading