Sådan beskytter jeg mig mod mobilstråler

Der er delte meninger om, hvorvidt stråling fra mobiltelefoner er sundhedsskadelig. Jeg synes selv, at jeg kan mærke, at det begynder at snurre ubehageligt i mine fingre måde, hvis jeg har brugt min iPhone i mere end et par minutter.

Jeg var derfor meget glad for mit gamle RadiCover til min iPhone 5S. Det blev desværre væk, så jeg har anskaffet et nyt – samt en mobilpose der pakker telefonen helt ind i strålebeskyttende materiale. Mit gamle cover havde indbygget magnet og var mere praktisk at bruge, men det har producenten desværre ikke længere til min model. Jeg er typen, der beholder min mobil, indtil den er helt slidt op. Sorry, Apple. RadiCover siger, at det fede cover med indbygget magnet findes til alle nyere iPhone-modeller, så du kan måske være mere heldig end sparsommelige mig.

Jeg bruger nu især mobilposen, når jeg går rundt med min telefon i tasken eller lommen. Hvis jeg skal tale i telefon, så bruger jeg som regel mit trådløse headset, mens jeg lægger telefonen på et bord væk fra min krop. Eller jeg lader telefonen være i mobilposen eller i det nye mobilcover, der sådan set virker fint nok til det formål. Man skal bare huske, at vende forsiden af coveret ind mod kroppen, da strålebeskyttelsen kun sidder der. Samme teknik skal man bruge, når man taler i håndholdt telefon med dette cover.

Derudover er fly-funktionen og sluk-knappen måske de to sundeste funktioner på min iPhone… Det er også en effektiv strategi mod stress og til at fremme arbejdsmæssig koncentration og produktivitet. Konstant tilgængelig på mobilen deler opmærksomheden, hvilket bl.a. går ud over hukommelse og indlæringsevne.

MÆRK EFTER OG BESKYT DIG

Jeg vil anbefale, at du selv prøver at lægge mærke til, hvordan du bliver påvirket af din mobil i hverdagen. Begynder det også at snurre i dine fingre? Eller får du ondt i hovedet? Lyt til din krops signaler og sørg for at beskytte dig mod eventuelle ubehagelige virkninger. Nogle mennesker er tilsyneladende særligt sensitive og har brug for ekstra beskyttelse.

Der findes allerede nu gode teknologiske og praktiske løsninger på de mobile sundhedsrisici, og jeg vil tro, at der kommer mange flere og forskelligartede løsninger i fremtiden. Jeg forventer, at der i kølvandet på lanceringen af 5G vil komme en endnu større industri af produkter til beskyttelse mod mobilstråling for os, der ikke er specielt sensitive, og som ikke har tænkt os at droppe mobilen af frygt for stråling, overvågning eller paranoia.

2 tanker om “Sådan beskytter jeg mig mod mobilstråler”

Skriv et svar