Antisemitisme skyldes intelligens-misundelse

Det er altid interessant at se nærmere på, hvad der egentlig driver folk til ekstremistiske holdninger.

Siden 2016 har jeg bevæget mig rundt i det alternative politiske miljø i Danmark. Jeg har mødt folk fra det yderste højre, det yderste venstre og det dybeste dyb.

For mig var det mest en ydre opdagelsesrejse, der afspejlede en indre rejse, som jeg var i færd med på det tidspunkt. Jeg har egentlig ikke nogle særligt markante politiske holdninger til noget som helst.

I en periode lyttede jeg en del til nogen, der mente, at alt er jødernes skyld. De var slet ikke nazister. De mente bare, at alt ondt i verden var jødernes eller zionisterne skyld. De mente, at jøderne/zionisterne kontrollerede det hele i en stor konspiration, og når det var umuligt at afsløre denne konspiration i den virkelige verden, så var det netop bevis på, at den var der.

De mente også, at min MeToo-sag var et zionistisk komplot mod mig, fordi jeg havde været ude og kritisere Israel og opfordre til kram i stedet for krig. På det tidspunkt var jeg nede i et sort hul af depression som følge af den sag, så jeg var nok let at påvirke med en forklaring, der gav en smule mening i MeToo-galskaben og uretfærdigheden.

Jeg har siden sat mig ind i, hvordan konspirationsteorier og antisemitisme virker, og hvor let det er at blive forført heraf, når man oplever modgang i livet. Jeg lod mig lokke i en periode, hvor mit liv var vanvittigt, men jeg er nu kommet tilbage til mere ro og klarsyn.

BIMS I BØTTEN

De fleste konspirationsteorier er det rene nonsens, som man bliver bims i bøtten af at bruge for meget tid på – hvis man da ikke var det i forvejen. Det er total uvidenskabelig tænkning, hvor fravær af beviser bliver til beviser for påstanden.

Antisemitisme er irrationelt, ondskabsfuldt had til en gruppe mennesker – jøderne – der gennem historien igen og igen har været ofre for forfølgelse og decideret forsøg på udryddelse, fordi de har fået skylden for alt muligt. Se bare på Nazi-Tyskland og Holocaust.

Jeg har derfor besluttet mig for, at jeg vil invitere de mest ekstremistiske af mine nye antisemitiske “konspirationsvenner” til kaffe og forklare dem stille og roligt, at de altså tager fejl. Og hvis det først bliver hen omkring juletid, så kan jeg måske lokke dem med med en “jødekage”.

Et typisk argument fra antisemitterne er, at der er flere jøder i magtfulde positioner. Jeg har studeret den sag og kommet frem til, at det simpelthen skyldes, at jøderne er klogere end gennemsnittet. Jeg ved dog ikke, om det skyldes gener eller kultur. Faktum er bare, at flere intelligensundersøgelser har vist, at jøder er ca. 15 % klogere end os andre. Den ekstra hjernekapacitet kan fuldt ud forklare, at der er forholdsvis flere jøder i toppen af samfundet.

Min konklusion er derfor, at intelligens-misundelse er en overset årsag til antisemitisme. I stedet for at modarbejde jøderne og Israel, så burde vi hellere samarbejde med dem og håbe på at blive trukket med op af deres skarpe syn på samfundsforhold.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments