Da jeg kom til at tro, at jeg fik bumser af mælk

Der var engang, hvor jeg kom til at tro, at jeg fik bumser af mælk.

Jeg havde fået en masse lækre oste i gave, som jeg så spiste over de forgangne uger. Jeg havde også erstattet min sædvanlige plantedrik med ægte yoghurt og skyr baseret på komælk.

Efter nogle dage opdagede jeg bumser i ansigtet, som jeg normalt ikke havde døjet med. Og de blev ligesom ved med at være der. Så jeg konkluderede, at jeg måtte være en af dem, der får bumser af komælk.

Jeg droppede komælken og skiftede tilbage til plantebaserede produkter, men bumserne fortsatte med at være der. Pludselig gik det op for mig, at jeg samtidig med ostegaven også var skiftet til en anden ansigtsolie. Da jeg så skiftede tilbage til min gamle ansigtsolie, så forsvandt bumseproblemet.

Denne lille historie illustrerer hvor let man kan komme til at tro, at noget er årsag til noget andet, selvom det reelt slet ikke er det. Det er meget menneskeligt, at vi tror, at hvis A sker før C, så må A være årsag til C. Men hvis både A og B sker før C, så er det umuligt at vide, om det er A eller B, der er årsagen til C. Det er derfor, at videnskab er opfundet, da alternativet er det rene kaos af individuelle erfaringer og fortolkninger af måske helt tilfældige begivenheder og sammenfald.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments