Kategorier
Abonnement Coronabloggen Indlæg Klassiker SPA Sundhed (abonnement) Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Optimal ernæring og holistisk sundhed har aldrig været vigtigere end nu

Uanset hvad man mener om coronaen, så har det skabt en situation, hvor optimal ernæring og holistisk sundhed er endnu mere vigtigt end normalt for vores livskvalitet og arbejdsevne.

Der er to forskellige opfattelser af coronaen:

  1. Det nye coronavirus er en virkelig og stor fare for os alle, så vi skal overholde alle regler og påbud
  2. Det nye coronavirus er et gigantisk fupnummer for at opnå magt og kontrol via frygt og tryghed

Uanset om du er til opfattelse 1 eller 2, så bør den aktuelle situation forøge dit fokus på ernæring og sundhed.

Optimal ernæring har fundamental og afgørende betydning for immunforsvaret. Jo bedre dit immunforsvar virker, des mindre syg vil du blive af en hvilken som helst virusinfektion, også det nye coronavirus.

Optimal ernæring styrker også evnen til at bekæmpe inflammation, som tilsyneladende har afgørende betydning for, hvor svære symptomer man udvikler, hvis man bliver ramt af CoVid-19. Jo mindre inflammation, des mildere symptomer.

HOLISTISK SUNDHED I EN CORONATID

Holistisk sundhed har via andre mekanismer end ernæring også indvirkning på immunforsvar og inflammation. Derudover udvider det perspektivet til også at omfatte virkningen af corona på den mentale og den sociale sundhed. Holistisk sundhed omfatter også en bevidsthed om de politiske aspekter i sundhed, så det kan lede til en mere sandfærdig opfattelse af, hvad der egentlig er op og ned med al den coronasnak – og hvorfor man ikke altid skal stole på mediernes formidling af sundhedsbudskaber. Nogle gange er det måske sundere at tænke selv og bruge sin egen sunde fornuft i stedet for at lade frygten styre.

Jeg har fulgt coronasagen tæt, siden den startede, og du kan som medlem læse alle mine ret detaljerede indlæg her på siden, hvor jeg prøver at søge sandheden om corona. Det kan hjælpe dig til at danne dig din egen mening, så du kan tage bedre personligt ansvar for din egen og dine børns sundhed.

Fysisk berøring er en integreret del af holistisk sundhed, og den faktor er særligt udfordret her under coronaen. På den ene side kan man lettere blive smittet med corona, hvis man går rundt og krammer med mange forskellige mennesker. På den anden anden side så er kram og andre former for kærlig, behagelig fysisk berøring vigtig for bl.a. vores immunforsvar og anti-inflammatoriske forsvar. Fysisk nærkontakt er naturligvis også helt fundamentalt vigtigt for vores sociale sundhed. Det er umuligt at være socialt sund, hvis al menneskelig kontakt skal foregå online eller på 1-2 meters afstand. Alle har brug for mindst én person, som de kan være helt fysisk tætte med.

Coronaen skaber på den måde også nye tvivl og dilemmaer i sundhedsfremme og sundhedspleje.


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

1 1 stem
Brugervurdering
Få besked via e-mail
Besked om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading