Kategorier
Brændgaard Bloggen Klassiker Offentlig Offentlig-forside Slank (gratis) Slankebloggen Sundhedspressen

Sådan undgår du at blive (alt for) sommerfed

I gamle dage var sommerferien en periode, hvor danskerne var fysisk aktive og spiste lette salater i sommervarmen. I gamle dage var det kun juleferiens kulde og kaloriebomber, der fik badevægten til at at eksplodere.

Sådan er det ikke længere. Juli er den nye december på vægtområdet, og august er den nye januar.

Du kan undgå at skulle på augustkur, hvis du lader være med at spise, drikke og ligge dig alt for fed i løbet af sommerferien. Når jeg skriver “fed”, så er det ikke for at krænke nogen. Det er faktisk fedt, der bliver deponeret i fedtvæv, når vi indtager flere kalorier, end vi forbrænder. Både kvinder og mænd og sorte og hvide er i risiko for at blive for sommerfede på den ufede måde.

Problemet ved fedme er især, at det øger risikoen for diabetes (type 2) og videre konsekvenser heraf. Det er selvfølgelig godt for Novo Nordisk, men det er ikke godt for den enkelte.

TI TIPS TIL AT UNDGÅ SOMMERFEDME

 1. Lad solen sænke din appetit
 2. Husk at spise mindre, når du er mindre sulten
 3. Let rumpen og gå en lille tur af og til
 4. Start cyklen – eller lej en cykel – og tag på opdagelsesrejse
 5. Vælg ketchup i stedet for remoulade til grillpølserne
 6. Drik halvt så meget vin og dobbelt så meget vand
 7. Vælg lemonade- eller sorbetis i stedet for flødeis
 8. Sluk tørsten i vand og ikke i øl og sodavand
 9. Spis gerne magert kød fra grillen
 10. Dyrk mere sex og søvn (hvis du kan lade være med at spise imens)

Husk også mindful spisning af hvad som helst i sommervarmen. Det smarte ved mindful spisning er, at det kan forvandle al mad til slankemad. Uanset hvad du spiser, hvis mindful spisning så gør, at du spiser mindre af det, end du plejer, så er det blevet forvandlet til slankemad. Uanset hvor “fedende”, det i øvrigt måtte være. Det er sådan de traditionelt spiser i Sydeuropa, og det kan meget vel være, at det er det varmere klima, der har motiveret dem til at spise med større sanseligt nærvær og nydelse og med flere små pauser i måltidet.

FEM TIPS TIL MERE MINDFUL SPISNING

 1. Spis, når du spiser
 2. Snak, når du snakker
 3. Drik, når du drikker
 4. Spis hver mundfuld, som om den er ny – fordi det er den
 5. Drik hver tår, som om den er ny – fordi det er den

Du behøver ikke sidde i lotusstilling i tre timer før hvert måltid for at praktisere mindful spisning. Du behøver heller ikke være fuldstændigt begravelses-tavs, når du praktiserer mindful spisning. Du kan også bruge den livlige stemning omkring et italiensk familie-spisebord som inspiration til mere nærvær i både maden og det sociale – nærvær i ét fokus ad gangen, fra øjeblik til øjeblik.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x