Jeg er ikke fed; jeg har indbygget madpakke

Når jeg ser på min mave og tallet på badevægten, så kan det godt se ud som om, at jeg er blevet lidt coronafed. Men nu bestemmer man jo heldigvis selv, hvordan man vil tænke om sin krop og vægt. Jeg har derfor besluttet mig for, at jeg ikke er fed; jeg har bare en indbygget madpakke!

Den indbyggede madpakke sidder under mit maveskind og mellem mine tarme. Det smarte ved mavefedme (madpakke!) er, at kroppen har let ved at bruge det depot. Fedtcellerne på maven er som en madpakke, som det er meget hurtig at pakke ud. Det er fast food til negativ energibalance. Den negative energibalance opstår, når det samlede indtag af energi (kalorier) er lavere end kroppens samlede omsætning. Det er her, hvor det f.eks. kan hjælpe at holde op med at spise 1.000 kcal fra Nutella-madder lige før sengetid…

MINE EKSPERIMENTER MED NIKOTIN

I går opdagede jeg også, at jeg var løbet tør for Nicotinell nikotin-sugetabletter. Det har jeg taget i nogle år som kosttilskud som eksperiment for at se, om det kunne have en gavnlig indvirkning på min OCD. Jeg har aldrig været tobaksryger, så det har ikke været derfor.

Da jeg overvejede, om jeg skulle købe en ny pakke Nicotinell, så søgte jeg lige på den videnskabelige litteratur for at se, om min indtagelse af nikotin kan have spillet en rolle i den tiltagende camouflage af mine mavemuskler. Muligvis, selvom forskningen går i forskellige retninger. Dyreforsøg viser, at nikotin generelt forebygger vægt- og fedtøgning. Til gengæld viser undersøgelser blandt mennesker, at tobaksrygere har forholdsvis mere fedt på maven. Nikotin kan derfor måske bremse den samlede vægtøgning, men hvis man alligevel æder igennem, så vil mere af fedtet sætte sig på maven.

Jeg har derfor besluttet at droppe mit nikotin-tilskud for at se, om det kan have en indvirkning på befrielsen af mine mavemuskler. Indtil mavemusklernes befrielsesdag vil jeg glæde mig over alle fordelene ved at gå rundt med en indbygget madpakke.

MADPAKKEN PÅ MAVEN

Den indbyggede madpakke er en fordel i bl.a. to situationer:

  • Når man indtager mindre energi samlet set, da kroppen så kan spise den manglende energi fra madpakken.
  • Når man er syg og har mistet appetitten, så kan madpakken simpelthen gøre, at man har en bedre chance for at overleve og komme sig. Det er bl.a. derfor, at det er usundt at være for tynd, da kroppens indbyggede nødration så kan være for lille til at klare en krise. Det kan også være andre situationer, hvor man enten mister appetitten eller mister adgangen til mad i en længere periode.

Jeg tænker mest på min indbyggede madpakke, når jeg er ude og gå mine ture. Hvis jeg føler mig lidt småsulten eller træt, så klapper jeg mig selv på maven – og går videre.

Folk fortæller mig også tit, at jeg ligner krammebamse, og her spiller maven en central rolle i mit look. Man kan jo lige så godt glæde sig over kroppen, som den er nu i stedet for forværre sundhedsproblemerne med unødvendige negative tanker, ikke sandt? 🙂

Tilmeld
Besked om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments