Jeg er blevet ansat i diætistklinik

Jeg er fra og med den 1. august 2020 blevet ansat i Kost Klinikken Immanuel som vægtvejleder og underviser.

Jeg glæder mig til samarbejdet med den erfarne kliniske diætist Charlotte Hartvig om at hjælpe klinikkens klienter og kursister ned i vægt og op i sundhed.

Charlotte Hartvig er forfatter til flere populære bøger om kost og krop, bl.a. Stop Yoyo-Vægten, Knæk Sukkertrangen, Hold Maven Flad, Kvindekuren – Slank uden rynker, Skrump Dig Smuk, Skrump Dig Glad, Spis Dig Gravid og Bliv Mere Mand.

Selvom jeg er blevet ansat i en diætistklinik, så er jeg ikke blevet diætist af den grund. Mine opgaver kommer udelukkende til at bestå i vejledning og undervisning i Små Skridt-metoden i relation til vægttab og vedligeholdelse af vægttab på en sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende måde. Jeg har selv skrevet to bøger om Små Skridt-metoden i relation til overvægt og vægttab i samarbejde med Sundhedsstyrelsen. De to bøger kan downloades gratis på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Formålet med individuel vægtvejledning er at finde vej i junglen af mulige små skridt. Det kan være svært ved blot at læse en bog uden yderligere hjælp.

GOOD COP / BAD COP

Det er, så vidt vi ved, første gang at en diætistklinik på den måde integrerer den “bløde” Små Skridt-metode med den “barske” diæt-tilgang i arbejdet med mennesker med overvægt. Mange fagfolk har stærke følelser for enten den ene eller den anden tilgang. Det er min opfattelse, at de ikke er hinandens modsætninger, men snarere hinandens forudsætninger, hvis målet er at levere den bedst mulige hjælp til den enkelte.

Nogle mennesker er mere til en “barsk” diætist, mens andre er mere til en “blød” krammebamse… Og bare rolig: Jeg kommer ikke til at tilbyde krammeterapi til klienterne i Kost Klinikken! Men et enkelt goddag- og farvel-kram – under overholdelse af alle corona-regler – kan vel godt indgå, hvis klienten måtte ønske det. Vi kommer jo ikke uden om, at krammehormonet oxytocin også er et mæthedshormon med anti-inflammatoriske virkninger. Og hvis man kun krammer chokoladefrøer med tungen, så er der som bekendt risiko for overdosering af fedt og sukker samtidig. Nå, men nok om det…

For at sparke samarbejdet i gang lancerer vi allerede nu et nyt slankekursus, hvor de syv kursister på hvert hold på skift vil få Charlotte og mig som underviser. Vi kalder kurset GOOD COP / BAD COP, og vi vil lade det være op til hver enkelt deltager at vurdere hvem af af os, der er henholdsvis den “gode” og den “onde” slankebetjent… Kurset integrerer den hurtige (barske) og den langsomme (bløde) tilgang til vægttab, formentlig for første gang noget sted nogensinde. Vi vil desuden samle vores erfaringer og dele dem med det ernæringsfaglige miljø, efterhånden som vi bliver klogere.

Første slankehold starter den 1. september, og der er åbent for tilmeldinger nu.

Jeg kan bookes online nu til individuelle vægtkonsultationer i disse tidsrum: mandage kl. 7-17, fredage kl. 7-17 og lørdage kl. 10-17. Klinikkens adresse er Lundingsgade 10, 2100 København Ø.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments