Den Store Nulstilling: Den sande dagsorden bag coronaen?

World Economic Forum taler åbent om The Great Reseat – Den Store Nulstilling – af økonomien i forbindelse med coronaen.

Jeg har haft hørt om det i et stykke tid, og jeg troede faktisk, at det var blot var en konspirationsteori, men World Economic Forum er helt åbne om det på deres hjemmeside nu. Se her

Sådan starter de deres præsentation af Den Store Nulstilling:

“There is an urgent need for global stakeholders to cooperate in simultaneously managing the direct consequences of the COVID-19 crisis. To improve the state of the world, the World Economic Forum is starting The Great Reset initiative.”

Det er svært at gennemskue, hvad de egentlig mener med det, men det handler tilsyneladende om Den Fjerde Industrielle Revolution. António Guterres, der er generalsekretær for FN, udtaler:

“COVID-19 has accelerated our transition into the age of the Fourth Industrial Revolution. We have to make sure that the new technologies in the digital, biological and physical world remain human-centred and serve society as a whole, providing everyone with fair access.”

Coronaen bliver således brugt – nogen vil måske sige misbrugt – til at fremme dagsordenen om Den Fjerde Industrielle Revolution. Det centrale i den er en sammenblanding af de fysiske, de digitale og de biologiske verdener. Det vil ændre helt grundlæggende ved, hvad det vil sige at være menneske, mener World Economic Forum selv.

Udbredelse af 5G-teknologi har fundamental betydning for, at Den Fjerde Industrielle Revolution bliver mulig. Uden det trådløse netværk bliver de kommende teknologier, hvor menneske og maskine bliver integreret, umulige. Det kan være derfor, at al kritik af de sundhedsmæssige risici ved 5G-stråling er blevet ignoreret af samtlige politikere i Danmark. Landet har simpelthen ikke råd til at blive hægtet af den teknologiske udvikling, uanset om det så må koste noget sundhed og sygdom, tænker de formentlig. Nu hvor coronaen har stjålet alles opmærksomhed, så er der heller ikke rigtigt nogen, der protesterer over 5G længere.

NY ØKONOMISK VERDENSORDEN

Den Store Nulstilling handler formentlig også om andre forhold end dem, som World Economic Forum selv nævner. Hvor penge hidtil har været noget, som man har betalt for konkrete varer og tjenester, og som man modtaget, hvis man har solgt noget konkret eller udført et konkret stykke arbejde, så bliver penge i det nye økonomiske paradigme i højere grad et rent digitalt fænomen. Økonomien bliver som et online spil, hvor man bliver økonomisk belønnet for at være lydig og økonomisk straffet, hvis man er ulydig overfor de regler, som dem, der ejer det nye digitale, økonomiske system, har sat op.

Selvom det kan lyde fristende med borgerløn til alle, så er der reelt tale om et digitaliseret fængsel, da chippen bliver slukket, hvis man ikke makker ret. Og når kontanterne er væk – og det er formentlig snart, bl.a. fordi at de jo spreder corona – så har brokkehovederne ikke længere mulighed for at købe mad og medicin. Efter nogle uger med hungernød og sygdom, så vil de formentlig falde til patten, adlyde igen og lade borgerlønnen tikke ind på den digitale konto.

Er det sådan en fremtid, vi ønsker for os selv og vores børn og børnebørn? Debatten skal tages nu, inden vi alle er fanget af den nye verdensorden.

5 5 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments