Mundbind: Ny årsag til hovedpine

Forskning har vist, at flere end 1 ud af 3, der bruger mundbind/ansigtsmaske, udvikler hovedpine som følge heraf.

Jeg vil derfor forvente, at vi med den aktuelle stigning i anvendelsen af mundbind – bl.a. som følge af kommende påbud – vil få en epidemi af hovedpine i befolkningen. Det er selvfølgelig godt for dem, der sælger hovedpinepiller, men det er ikke så rart for dem, der bliver ramt. Under alle omstændigheder bør læger fremover spørge ind til, hvorvidt deres hovedpinepatienter bruger mundbind eller ej, da det må betragtes som en risikofaktor for hovedpine.

Årsagen til hovedpinen ved mundbind er den ganske logiske, at mundbind bremser den frie passage af ilt fra omgivelserne ind i kroppen samt den frie passage af kuldioxid fra kroppen ud i omgivelserne. Det medfører, at hjernen får for lidt ilt. Det kan sammenlignes med at være i et lille lokale, hvor mange mennesker har holdt møde med lukkede vinduer. Det fører også til, at der kommer mindre ilt og mere kuldioxid i kroppen og luften.

Vi mennesker er forskellige, og nogen kan sagtens tåle iltmangel i længere tiden uden nævneværdige problemer, mens andre får hovedpine lige så snart det bliver det mindste indelukket. Jeg selv har en hjerne, der trives bedst med en stabil tilførsel af ilt. Jeg ved godt, at nogen tænder på at blive kvalt, men den fetich siger mig altså ikke noget. Jeg synes også, at den slags seksuelle præferencer ikke bør udstilles i det offentlige rum, og under alle omstændigheder så er det unfair for dem, der tænder på noget andet end at gå rundt på gaden og se på mennesker, der bliver kvalt.

Andre undersøgelser har vist, at brug af ansigtsmasker og mundbind kan reducere forekomsten af influenza-lignende symptomer. I alternative kredse påstås det, at mundbind slet ikke virker, men det tror jeg baseret på den forskning sådan set, at det gør. Det kan holde både ilt og virus væk fra kroppen. Men beskyttelsen kommer med en bivirkning i form af øget risiko for hovedpine og andre former for ubehag.

Dertil kommer det psykologiske og mellemmenneskelige ubehag ved at skulle være i en verden, hvor man ikke kan se hele ansigtet på folk. Det bliver umuligt at smile til folk, som man går forbi på gaden. Det vides ikke, hvordan det vil påvirke mennesker, men angst og depression vil være oplagte bivirkninger.

Så hovedpine, angst og depression – og en følelse af social isolation – er prisen for følelsen af lydig tryghed underkastet det nye paradigme om biosikkerhed.

Min holdning til mundbind er, at selvfølgelig skal man have mulighed for at tage sådan et på, hvis man ønsker at beskytte sig mod noget i luften. Men hvis mundbindet faktisk virker, så burde det ikke være nødvendigt, at alle bruger det. Det burde være nok, at de sårbare bruger det, dvs. dem der også er i risiko for at blive alvorligt syg af en influenza.

Hvis man derimod kræver, at alle skal bruge mundbind, så er det en krænkelse af den personlige og religiøse frihed, der umuligt kan være forenelig med Grundloven.

Jeg har i hvert fald ikke selv tænkt mig at bruge mundbind, så længe jeg er rask, ligesom jeg heller ikke har tænkt mig at betale nogen bøder, jeg måtte få for at nægte dette syge knæfald for Satan.

Tilmeld
Besked om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lisbeth Hagen
søndag, 7 marts 2021, 12:20 12:20

Godt skrevet, som altid. Lige en korrektion : mundbind virker ikke mod infektioner ! Der er både lavet undersøgelser v. operationer og i det nye coronacirkus, der er faktisk FLERE infektioner med brug af mundbind. Her er et indlæg med prof. Gøtzsche : https://www.facebook.com/kasperewagner/videos/10158725015218928