Vil fornuften sejre og få os gennem coronakrisen?

Det er generelt en god idé at lytte til sin sunde fornuft. Men det, der er sund fornuft for den ene, kan være usund fornuft for den anden.

For nogen er sund fornuft om corona at holde afstand, bruge håndsprit og tage mundbind på, når myndighederne kræver det.

For andre er det sund fornuft, at droppe alt det, da der jo nærmest slet ikke er nogen syge længere. De er sikre på, at den sunde fornuft vil sejre, og lige om lidt vil myndighederne fjerne alle de tossede coronaregler og genindføre normale tilstande som før coronaen. Disse mennesker er gode til at se de små tegn på sund fornuft, der trods alt af og til dukker op i pressen.

For atter andre er det sund fornuft at analysere, hvilke andre motiver der kan ligge bag en så omfattende, velorganiseret, overtalende kommunikation på tværs af alle almindelige medier, som der har været og stadigvæk er med frygt som omdrejningspunktet.

”Den sunde fornuft er den mest udbredte vare i verden, for alle mennesker er overbevist om selv at have masser af den”
René Descartes (1580-1666)

Sund fornuft lyder umiddelbart fornuftigt, men når man tænker lidt dybere over det, så er det faktisk et fuldstændigt intetsigende koncept. Du tænker sikkert også, at du bruger din sunde fornuft i forhold til corona, men hvad betyder det egentlig for dig?

FORNUFT, FAKTA OG FØLELSER

Jeg synes selv, at det er sund fornuft at søge fakta fra primære kilder i stedet for at stole blindt på pressen, myndighederne og de udvalgte eksperters udtalelser.

Jeg synes, at det er sund fornuft med en fri og åben fremlæggelse af og debat om corona-fakta – og ikke kun corona-følelser. Jeg synes, at det er sund fornuft at styre samfundet med fakta i stedet for følelser – og med frihed over frygt.

Jeg synes, at det er usund fornuft, hvis vi ofrer vores frihed af frygt for sygdom. Det er derimod sund fornuft at se frygten i øjnene og stå sammen om en samfundsværdi om, at intet (heller ikke corona) skal have lov til at krænke vores frihed.

Gode gamle Buddha sagde engang, at der er tre ting, som vi ikke kan undgå her i livet: sygdom, alderdom og død. Vi kan godt bilde os selv og hinanden ind, at vi kan undgå sygdom med mundbind, undgå alderdom med blåbær og undgå død med respiratorer. Men vi bliver alle syge af et eller andet før eller siden. Vi bliver alle gamle (forhåbentlig). Og vi skal alle dø en dag.

Just FACE it! Don’t face MASK it!

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments