Den anden side af corona-balancen: Hvor mange dør af det, de gør for at undgå corona?

Sundhedsfremme, sygdomsforebyggelse og sygdomsbehandling er altid et spørgsmål om balance. De gavnlige virkninger af en indsats skal være betydeligt større end de skadelige virkninger. Det er som om, at denne logik er forsvundet i håndteringen af corona.

Det er ligesom din økonomi. Den bliver ikke bedre af, at du tjener flere penge, hvis du samtidig øger dit forbrug lige så meget.

Det er også ligesom din vægt og kaloriebalance. Du taber dig ikke af forbrænde 100 kalorier mere om dagen, hvis du spiser for 100 kalorier mad mere.

Det er logik.

Videnskab.dk skriver, at op mod 2,3 millioner børn vil dø som følge af corona-restriktioner og mangel på tilstrækkelig hjælp til små børn og fødende kvinder.

Jeg har tidligere henvist til forskning, der viser, at frygt i sig selv øger risikoen for at dø. Det er bl.a. derfor, at seriøse eksperter fraråder unødvendig screening for sygdom, da man risikerer at sygeliggøre raske mennesker og derved skabe en unødvendig frygt, der er usund og sygdomsfremkaldende i sig selv.

Lad mig her tømme min hjerne for andre potentielt dødbringende bivirkninger af selve indsatsen mod corona:

  • Social afstand reducerer oxytocin, der er det primære stressreducerende hormon, og som har en lang række sygdomsforebyggende virkninger – det virker bl.a. anti-inflammatorisk, og infektion med coronavirus kan virke pro-inflammatorisk. Det virker derfor paradoksalt at fraråde det – social nærhed – der modvirker den biokemiske skadevirkning af coronavirus.
  • Håndsprit reducerer mængden af gavnlige bakterier i tarmen. Det kan have katastrofale indvirkninger på hele kroppens sundhed, hvis der er for lidt af de gavnlige bakterier i tarmen. Overdrevet brug af håndsprit er en risikofaktor for det. Jeg kan anbefale udstillingen på Medicinsk Museion i København om det.
  • Mundbind kan skade børns psykiske udvikling, når de ikke kan se forældrenes ansigt. Jeg forestiller mig, at det må være dybt traumatiserende at vokse op med forældre, der bruger ansigtsmaske. Sådanne traumer kan reducere levetiden. Mundbind vil desuden formentlig reducere den fysiske aktivitet, da det bliver sværere at trække vejret. Det vil også reducere den forventede levetid. Den fysiske aktivitet bliver yderligere reduceret af anbefalingerne om at blive hjemme og holde afstand til andre mennesker.
  • Økonomisk usikkerhed som følge af corona-krigen mod private virksomheder vil øge den sociale stress, og det er en veldokumenteret faktor i tidlig død. Hvis man har en virksomhed eller er ansat i en virksomhed, der er påvirket af corona-regler, så den økonomiske fremtid særdeles usikker, og det er netop den følelse af usikkerhed, der er stressende og dødsensfarlig at gå rundt med.
  • Vacciner kan have alvorlige bivirkninger. Især hvis udviklingen af dem bliver hastet igennem uden ordentlig, uafhængig undersøgelse af virkninger og bivirkninger. Vi kan absolut ikke stole på forskning, der er udført af vaccine-producenterne selv. Især ikke når de ikke er økonomisk ansvarlige for eventuelle skadevirkninger af deres produkter. Når verdens befolkning er meget bange, som de er nu, så vil de og deres politiske ledere være mere tilbøjelig til at godkende vacciner, der er utilstrækkeligt undersøgt. Hvis vaccinationen så tilmed bliver tvunget igennem med vold og magt, så vil skadevirkningerne være endnu større.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments