Hvad skal man mene om Plandemic-filmen?

Sammen med en forsamling gymnasieelever så jeg i går aftes dokumentarfilmen Plandemic Part 2: Indoctornation til et debatmøde. Jeg havde tidligere set den første, kortere del, men det var første gang, at jeg så den nye opfølger.

Min politiske ven, gymnasielærer Thomas Nørgaard, har fakta-tjekket filmens budskaber og siger god for dem. Filmen er efter min mening et vigtigt input i den ikke-eksisterende offentlige debat corona. Filmen bruger stærke patos-virkemidler og har en klar holdning til sagen, ligesom corona-formidlingen i de herskende medier også gør og har – bare med omvendt fortegn. Det afgørende må være det faktuelle. Logos må vægte højere end både patos og etos i et rationelt samfund. Det er dén offentlige debat, der fuldstændigt mangler. Hvor ser vi førende eksperter med forskellige opfattelser debattere corona, og hvad vi skal gøre ved situationen?

Middelvejen med den frie debat er fuldstændig ikke-eksisterende i Danmark. Det er kun gennem en fri og åben debat og udveksling af informationer og argumentationer, at vi kan nå til det bedste bud på sandheden om corona – og alle andre emner for den sags skyld. På nuværende tidspunkt foregår der en skyttegravskrig mellem det herskende narrativ i de almindelige medier og det alternative narrativ i film som Plandemic. Hvis sandheden findes et sted derimellem, så er vi ret sikker på, at den ikke vil blive fundet, når befolkningen nu bliver så skarpt opdelt i to lejre: dem, der går med masker, og dem der nægter. Dem, der tror og dem, der nægter at tro. Men det burde slet ikke handle om tro; det burde handle om viden.

EN EPIDEMI AF FRYGT

Jeg er skeptisk overfor alt, der kommer både fra mainstream og fra alternative medier – især når det drejer sig om ekstremt magtfulde narrativer som corona. Jeg vil dog anbefale alle at se filmen selv og opfordre endnu flere kompetente personer til at fakta-tjekke filmens budskaber og de budskaber, som jeg selv har anført i min blog med kritik af corona.

Det kan ikke være rimeligt, at vi i et moderne, oplyst samfund som Danmark som menige, individuelle borgere skal lave al vores fakta-kontrol selv. Vi er nødt til at få gang i den frie oplysning og debat blandt fagfolk og eksperter, som engang var kendetegnet for landet. Hvor er Grundtvig-ånden? Oplysning og debat er ikke fri, når den bliver filtreret gennem medier og dokumentarfilm. Vi er nødt til at se det live og stole på dem, der har de mest logiske argumenter og ikke dem, der gør os mest bange.

Frygt lammer hjernens evne til logisk, rationel tænkning, så det er endnu en grund til at give slip på frygten. Derudover er frygt dødelig i sig selv. Hvis folk dør af corona, er det så virusset de dør af eller frygten for virusset? Lige nu er corona i Danmark mere en epidemi af frygt end en epidemi af et farligt virus. Det er i hvert fald min mening, og du er selvfølgelig velkommen til at mene noget andet.

Og når folk er bange og i flok, så kan man få dem til hvad som helst…

5 2 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments