Er vi på vej fra en værdibaseret til en lydighedsbaseret økonomi?

Er vi på vej ind i en ny økonomi, der kræver total lydighed af dig, og som gør det umuligt at operere frit som en lille eller mellemstor virksomhed?

Jeg har fulgt coronasagen tæt, lige siden den startede. Det er mit indtryk, at løsningerne på coronaen er udtryk for et system, der ønsker at lave sig om hurtigt. Et centralt formål med denne store systemændring er, at de store magthavere i systemet vil gå fra en værdibaseret til en lydighedsbaseret økonomi. Årsagen er, at de frygter tab af magt og rigdom i det nuværende system.

En værdibaseret økonomi er, når penge afspejler værdi. Man køber en vare, fordi den tilfører noget værdi til en. Man sælger en ydelse, fordi den tilfører noget værdi til kunden. Værdien kan – teoretisk set – også være, at man simpelthen er et menneske, hvilket – teoretisk set – så burde afstedkomme en borgerløn, der gør det muligt at opretholde de basale nødvendigheder.

OPFØR DIG ORDENTLIGT!

En lydighedsbaseret økonomi er, når pengeoverførsler afspejler lydighed overfor systemets regler og krav. Den enkelte person og den større organisation kan kun sende og modtage penge, hvis de er lydige overfor systemet. Det bliver i praksis let at gøre, når kontanterne er væk, og alle transaktioner kun kan ske digitalt. Men det vil kræve den fulde implementering af Den Fjerde Industrielle Revolution, som World Economic Forum bruger corona som argument til at forcere igennem nu. Kina og den moderne form for kommunisme er på mange måder den globale rollemodel for det nye økonomiske system, der nu bliver presset igennem under dække af en pandemi.

Det kan virke lokkende for den enkelte borger at gå væk fra en økonomi, hvor man er tvunget til at arbejde og dermed skabe værdi for andre for at tjene penge. Men prisen for borgerlønnen i den lydighedsbaserede økonomi er, at man må ofre sin frihed. At du er menneske er ikke en værdi i sig selv. Hvis du ikke var det i forvejen, så bliver du i den nye økonomi for alvor totalt fanget af systemet. Hvis du ikke opfører dig ordentligt, så vil din chip i armen automatisk blive slukket, så du ikke længere kan købe mad og medicin. Når du så er blevet sulten og syg nok, så vil du begynde at overholde reglerne igen.

Det er desuden mit indtryk, at kræfterne bag de igangværende forandringer i systemet er så kraftfulde, at vi reelt ikke har nogen indflydelse på dem. Vi kan brokke os, demonstrere og nægte at gå med mundbind lige så meget vi vil. Protesterne vil ikke få nogen presseomtale, og hvis de får, så vil de blive latterliggjort og modgået af “eksperter”. Pressen og de udvalgte eksperter er en integreret del af det system, der presser på for at indføre den lydighedsbaserede økonomi.

Det er i hvert fald mit indtryk. Det kan selvfølgelig være, at jeg tager fejl. Vi kan også håbe, at hastværk bliver lastværk, så det bliver muligt for vågne borgere at stikke store kæppe i hjulet på det syge system, så vi i fællesskab og på ægte demokratisk vis kan skabe et nyt, sundt økonomisk system i stedet for det nuværende og kommende, der er baseret på vold, bedrag og psykopati.

5 1 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments