Kram dig sund og åndet

Jeg har siden 2015 både privat, professionelt og spirituelt beskæftiget mig med alt om kram.

Lad mig her give en introduktion til, hvad jeg mener med alt det krammeri.

Det Holistiske Kram

Det Holistiske Kram betyder, at kram kan og bør forstås og bruges på flere måder, der hænger sammen.

De fleste tænker på kram som stående omfavnelse, men Det Holistiske Kram er meget, mere mere end det.

I første omgang skal ‘kram’ forstås som alle former for kærlig, behagelig berøring, og det kan foregå med hele kroppen og i alle mulige kropslige stillinger.

Dernæst er det vigtigt at huske både det fysiske og det åndelige kram. Det åndelige kram leder til den rette intention i det fysiske kram, men det åndelige kram kan også foregå helt uden fysisk kontakt. Det kan sågar foregå helt alene, f.eks. som Yeshua-kram, hvor man lader sig kramme af Jesus’ ånd.

Intentionen i alle sundhedsfremmende kram er kærlig-venlighed og næstekærlighed, uanset hvor meget eller lidt fysisk berøring, der samtidig indgår i krammet.

Mindful Kramning

Mindful Kramning er en spirituel praksis, hvor kramningen foregår med bevidst nærvær fra øjeblik til øjeblik med fuld accept af sanselighed, nydelse og energi ved berøringen.

Det foregår ofte i meget lange kram, hvor man virkelig har hjertet og nærværet med, og hvor man falder ind i en dyb, helende ro sammen.

Mindful Kramning mellem to personer, der er tiltrukket af hinanden kan naturligvis give lyst til fysisk sex. Kunsten i mindful kramning er også at kunne dyrke mindful kramning med et rent sundhedsmæssigt og spirituelt formål – dvs. uden at det også fører til fysisk sex og de komplikationer, der kan følge heraf. Det er i sandhed en vanskelig kunst i en kultur, der via romantik, porno og MeToo har mistet kontakten til de gigantiske potentialer som bevidst berøring og seksualitet har for menneskets udvikling af sundhed, åndelighed og simpel livsglæde.

Krammevenner

At have krammevenner er en praktisk måde at få den sunde kramning ind i hverdagen, hvis man er single, eller hvis man har en partner, der ikke er lige så krammeglad, som man selv er. Man skal så bare sørge for at finde nogen, der har den samme intention med det, som man selv har. Og man skal sørge for at have en helt klar aftalt om, hvor grænsen går i forhold til det fysisk seksuelle.

Jeg har selv haft gode erfaringer med at have krammeveninder, som jeg ikke også havde fysisk sex med. Jeg er desværre kommet til at bevæge mig væk fra det, men jeg håber, at der snart dukker nye kvinder op i mit liv, der er åbne for den rent spirituelle tilgang til kramning med mig.

Apropos: På onsdag aften den 2. september afholder jeg et åbent arrangement, hvor jeg uddyber de samme emner, som jeg har skrevet om i denne artikel, og hvor der vil være mulighed for at få svar på alt om kram. Alle er velkommen. Mere info og tilmelding

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments