‘Konspirationteori’ blev skabt som psykologisk våben af CIA i 1967 – sådan gjorde de

Det er et gammelt propagandatrick at kalde enhver kritik af den officielle historie om noget som helst for en ‘konspirationsteori’. Vi ser det nu, hvor kritikere af den officielle historie om corona bliver hængt ud som ‘konspirationsteoretikere’. Strategien blev skabt af CIA i 1967, og det kan være gavnligt for moderne sandhedssøgere og frihedskæmpere at kende den historiske baggrund for de samme psykologiske angreb, som vi bliver udsat for at det muligvis bundkorrupte system også i dag.

Den sidste frie amerikanske præsident John F. Kennedy blev som bekendt myrdet den 22. november 1963. Lee Harvey Oswald fik skylden, og i september 1964 udkom Warren Commision rapporten, der konkluderede, at Oswald gjorde det alene.

John F. Kennedy var en højt elsket præsident i det amerikanske folk, og halvdelen af befolkningen troede ikke på den officielle forklaring, der blev præsenteret i Warren Commission rapporten. Mange troede, at CIA havde været involveret i mordet på JFK, og CIA havde også stået bag den undersøgelse og rapport, der rensede dem for mistanker. Det fik CIA til at udtænke den geniale strategi at opfordre alle deres mediekontakter til at omtale alle kritikere af den officielle historie om mordet på JFK som ‘konspirationsteoretikere’.

Instruksen til CIA-agenter om at påvirke politikere og redaktører til at opfatte andre opfattelser som ‘konspirationsteori’ blev sendt ud i CIA memo dokument 1035-960 i 1967. Dokumentet var hemmeligt indtil 1976, og det blev helt offentliggjort i 1996. CIA var i stand til at sprede konspirationsteori-ideen så effektivt, da de i 1960’erne ejede flere end 250 medier, brugte næsten 1 milliard dollars om året på informationsspredning, og de havde folk til at arbejde for sig i alle større byer i landet.

PROPAGANDA-INSTRUKS OM KONSPIRATION

Strategien fremgår tydeligt af instruksen fra CIAs psykologiske afdeling til deres agenter i mediebranchen. Her er nogle af de strategiske anbefalinger fra CIA:

  • Lad være med at bringe emnet (kritikken af Warren Commission rapporten) op, hvis det ikke allerede bliver diskuteret. Hvis emnet bliver diskuteret, så følg de følgende punkter:
  • Overfor venlige elitekontakter (især politikere og redaktører) gør det klart, at den officielle undersøgelse var grundig, og at enhver kritik er uden substans. Giv kommunisterne skylden for at stå bag konspirationssnakken.
  • Anvend propaganda-agenter til at angribe kritikerne. Boganmeldelser og avisartikler er særligt velegnede til dette formål. I angrebet på kritikerne skal det fremhæves, at de er (I) viet til teorier uden beviser, (II) politisk interesseret, (III) økonomisk interesseret, (IV) hastige og unøjagtige i deres forskning og (V) forelsket i deres egne teorier.
  • I private diskussioner med medier og til at angribe kommende publikationer så fremhæv følgende argumenter: (I) der er ikke kommet nogen betydelig ny evidens, som der ikke allerede er taget højde for i den officielle forklaring, (II) Robert F. Kennedy (John F. Kennedy bror og USAs justitsminister) ville have været den sidste til at overse eller skjule en konspiration, (III) hvis nogen havde ønsket at dræbe JFK, så ville de have gjort det på en anden og mere sikker måde, og (IV) kritikere er ofte blevet lokket af en form for intellektuel stolthed, der får dem til at forelske sig i en teori og blindt afvise den officielle forklaring.

Robert F. Kennedy blev dræbt i 1968, dvs. året efter CIA udgav denne propaganda-instruks.

Læs mere om denne historiske sag

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments