Her er mit svar til Statens Serum Institut

Jeg er i dag blevet kontaktet af Statens Serum Institut om mit blogindlæg om, at Statens Serum Institut ikke kan finde det nye coronavirus. Herunder kan du læse deres mail og mit svar til dem.

MAIL FRA STATENS SERUM INSTITUT

Kære Per Brændgaard

Jeg skriver for at oplyse dig om, at SSI de seneste dage har modtaget en række henvendelser fra borgere, der er uforstående overfor indholdet i dit blogindlæg ”STATENS SERUM INSTITUT KAN IKKE FINDE DET NYE CORONAVIRUS¨ fra den 13. september 2020”, hvor du offentliggør et brev afsendt fra SSI med den tolkning, at SSI erkender at de ikke kan bevise, at COVID-19 findes.

SSI svarer disse borgere, at den afgørelse, som der henvises til, er afsendt fra SSI i forbindelse med en sag om aktindsigt i en konkret sag, hvor der er anmodet om aktindsigt i ”Dokumentation der har overbevist Statens Serum Institut om den reelle eksistens af SARS-CoV-2, den påståede årsag til COVID-19”. Når SSI i afgørelsen om aktindsigt svarer, at ”Statens Serum Institut kan konstatere, at vi ikke er i besiddelse af de ønskede dokumenter” betyder det blot, at SSI ikke ved en søgning i SSI’s journalsystem har kunnet identificere dokumenter, som vi anser som værende omfattet af anmodningen. Det betyder ikke, at SSI er af den opfattelse, at SARS-Cov-2 ikke findes eller at der ikke findes dokumentation herfor.

SSI er dermed ikke enig i, at der på baggrund af afgørelsen om aktindsigt – eller i det hele taget – kan konkluderes, at der ikke er dokumentation for at SARS-CoV-2 findes.

SSI blev den 5. januar 2020 via WHO orienteret om ophobningen af lungebetændelse i Wuhan i Kina, som man dog på daværende tidspunkt ikke kendte årsagen til. De lokale sundhedsmyndigheder i Wuhan oplyste i en pressemeddelelse den 5. januar 2020, at alle de lokale patienter var testet negative for SARS-virus og for MERS-coronavirus. Den 7. januar blev det så påvist, at det drejer sig om en ny type coronavirus nCoV – som senere fik det officielle navn SARS-CoV-2 (altså SARS coronavirus nr. 2).

SSI har ikke på noget tidspunkt fundet grundlag for at betvivle eksistensen af denne nye coronavirus, og kan da også dagligt konstatere/påvise ny coronavirus i de mange prøver, som analyseres i SSI’s laboratorie under Testcenter Danmark.

Mathilde Winkel Madsen

Chefkonsulent
Direktionssekretariatet

T (direkte) 3268 8596

E mawm@ssi.dk | B 33 | W ssi.dk
Adresse: Artillerivej 5 | 2300 København S

STATENS SERUM INSTITUT
5 Artillerivej | DK-2300 Copenhagen S | T +45 3268 3268 | F +45 3268 3868 | E serum@ssi.dk | W ssi.dk

SVAR TIL STATENS SERUM INSTITUT

Kære Mathilde

Hvorfor svarer I borgeren, at I ikke kan finde dokumentationen, når I nu mener, at det kan I godt? Eller er det bare noget I “tror”, selvom der ikke er nogen dokumentation?

Hvis I nu har fundet dokumentationen, vil I så sende den til mig? Altså dokumentationen for, at (1) det nye coronavirus findes, og (2) at det er årsag til den nye sygdom CoVid-19, og også gerne (3) at coronatesten rent faktisk måler tilstedeværelse af det nye coronavirus (her tænker jeg på studier af coronatesten valideret i forhold til prøver med det isolerede virus og ikke studier, hvor coronatesten er valideret i forhold til coronatesten, hvilket jo er nonsens).

“Orienteringer” fra WHO og Kina er ikke dokumentation. Det er jeres opgave at finde beviser for, at det nye coronavirus findes, at det er årsag til den nye sygdom, og at coronatesten virker. Det er ikke godt nok at svare, at I ikke har fundet grundlag for at betvivle eksistensen af denne nye coronavirus. Specielt ikke set i lyset af de store konsekvenser, det har haft og fortsat har for danske borgere og virksomheder – og set i lyset af WHOs og Kinas utroværdighed som kilder til noget som helst.

I kan så samtidig besvare dette spørgsmål om differentialdiagnostik, som jeg sendte til jer for lang tid siden, og som jeg ikke har fået svar på: https://perbraendgaard.dk/2020/09/14/det-vil-statens-serum-institut-heller-ikke-svare-paa/

Jeg vil også offentliggøre denne korrespondance.

Mange hilsner

Per

Per Brændgaard
Willemoesgade 31, 4. th.
2100 København Ø
Tlf. 26 25 20 10
Web PerBraendgaard.dk

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments