Har Linse Kessler brug for krammeterapi?

B.T. skriver i dag, at Linse Kessler savner sex, så hun er derfor kommet på Tinder. Men hun har et problem, som krammeterapi måske kan hjælpe hende af med.

»Jeg vil faktisk gerne have en mand. Og jeg kunne også godt tænke mig at bolle igen. Men det kan godt være, jeg skal have nogle hormonpiller, for jeg er sgu blevet lidt tør,«

Linse Kessler i B.T.

Det fik mig til at tænke: Vil selveste Linse Kessler også have godt af krammeterapi?

Krammeterapi kan nemlig gøre, at man som kvinde får lettere ved at blive våd. Det skyldes ikke kun den seksuelle tiltrækning. Det skyldes især, at kærlig, behagelig berøring i lang tid – uden at det fører til fysisk sex – sætter godt gang i kroppens dannelse af hormonet oxytocin, der har en foryngende virkning på kvinders vagina. Det omfatter, at den lettere bliver mere våd.

Det er bl.a. dokumenteret i undersøgelse med vaginalcreme med oxytocin. Det er så vidt jeg ved endnu ikke kommet på markedet i Danmark, ligesom man heller ikke kan købe oxytocin som næsespray i modsætning til i udlandet, så her i landet må man altså nøjes med den ægte vare.

Oxytocin er ikke et kønshormon, så det har ikke de samme bivirkninger som østrogentilskud kan have. Oxytocin dannes i hjernen, og det er det primære hormon, der hjælper os til at reducere stress og til i det hele taget at være robuste overfor belastninger i vores liv. Nu kender jeg ikke Linse Kessler rigtigt, men det er mit indtryk, at hun er en kvinde med mange jern i ilden, så lidt ekstra stress-robusthed via kram og oxytocin kan også være værd at tage med.

Jeg havde engang en krammeklient i 50’erne, der var blevet skilt for noget tid siden. Hun troede, at hun aldrig kunne have sex igen, fordi hun altid var tør, og fordi hun aldrig havde lyst. Så vi krammede godt og grundigt, og der kom hurtigt gang i både lysterne og fugten. Derefter drog hun ud i verden, fandt sig en ung elsker og lever nu lykkeligt til sine dages ende – der i øvrigt bliver om mange år, da oxytocin i det hele taget modvirker de biologiske aldringsprocesser.

Jeg ved godt, at mange synes, at krammeterapi er latterligt eller grænseoverskridende, men jeg er sådan set ligeglad. Det virker! Man skal bare være helt klar over, hvad det er, og hvad det ikke er. Derfor har jeg aldrig nogen særlig fysisk kontakt med nye klienter første gang. Det er kun samtale, så de er grundigt informeret om, hvad de går ind til, og så de kan vurdere, om jeg overhovedet er en, de har lyst til at kramme med.

Mere info: Sundhedsvirkninger af bevidst berøring

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments