Statens Serum Institut har nu fundet det nye coronavirus

Jeg har igen i dag kommunikeret med chefkonsulent Mathilde Winkel Madsen fra Statens Serum Institut (SSI). Nu mener de så, at de har fundet det nye coronavirus, selvom de ikke har fremsendt rigtig dokumentation for den påstand.

Jeg forstår godt, at det kan blive væk, da sådan et virus jo ikke fylder ret meget.

Spøg til side. Det skulle også være mærkeligt, om man ikke kunne finde et nyt coronavirus, da der dukker nye coronavirusser op hvert år. Så der er egentlig ikke noget nyt i, at der er et nyt coronavirus. Det politisk afgørende er dokumentationen for dets smitsomhed og især dets farlighed.

Her er en kopi af vores udveksling, så kan du selv vurdere.

Mail fra SSI

Kære Per

Som jeg skrev i mit svar forleden, mener SSI ikke, at der er grundlag for at stille spørgsmålstegn ved hverken den nye coronavirus eksistens eller de mange positive corona-tests, der dagligt påvises i Testcenter Danmark. Ligeledes mener vi ikke, at der er grundlag for at rejse tvivl om WHO’s troværdighed.

Et eksempel, der viser SARS-CoV-2’s eksistens, er de mange helgenomsekventeringer, som SSI – i samarbejde med Aalborg Universitet og landets mikrobiologiske afdelinger – har fortaget af SARS-Cov-2 virusstammer, podet fra syge mennesker og dyr rundt om i landet det sidste halve år. Sidstnævnte kan du læse mere om her: https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/07_ny-genetisk-kortlaegning-af-covid19-meddvirker-til-at-afklare-flere-udbrud_270720200.

I forhold til typen og validiteten af test, kan det oplyses, at vi i Danmark benytter såkaldte PCR-test til at påvise, om en person aktuelt har en infektion med SARS-CoV-2. PCR står for Polymerase Chain Reaction, og er en test, der påviser SARS-CoV-2´s arvemateriale (RNA) i prøven. Testen har en specificitet over 99%.

Mvh. Mathilde


Mit svar til SSI

Kære Mathilde

Tak for svar på mit første spørgsmål, selvom henvisning til en nyhed på jeres egen hjemmeside ikke er videnskabelig dokumentation.

Nu mangler I så kun at fremsende forsøg på dokumentation for de tre resterende punkter i min mail:

  1. at det nye coronavirus er årsag til den nye sygdom CoVid-19
  2. at coronatesten rent faktisk måler tilstedeværelse af det nye coronavirus (dvs. testen valideret i forhold vævsprøver med virusisolater)
  3. at der er foretaget ordentlig differentialdiagnose før en patient kategoriseres som et CoVid-19-tilfælde i statistikken

Mange hilsner

Per


Se også: Statens Serum Institut kan ikke finde det nye coronavirus

Følg med i virus-dramaet i de kommende dage her i bloggen hvor vi forhåbentlig snart kan få sat fokus på dokumentationen – eller mangel på samme – for det nye coronavirus’ smitsomhed og farlighed, der er det sygdomsfaglige grundlag for de politiske tiltag, der har været gennemført indtil nu, og som er planlagt til den kommende tid.

Tilmeld
Besked om
guest
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
oleals
onsdag, 30 september 2020, 0:25 00:25

SSI link i artiklen virker ikke, har SSI fjernet siden?

Har SSI svaret på dine opfølgende spørgsmål?