Tag ansvar for din seksualitet, kvinde!

Stop den grundløse MeToo-ynk og tag ansvar for din seksualitet, adfærd og kommunikation! Det er på tide, at både mænd og kvinder tager ansvar for deres seksualitet og bliver bedre til at kommunikere med det modsatte køn. Her er fem myter om kvinder, mænd og MeToo.

Myte #1: Det er altid manden, der udnytter kvinden

Det herskende MeToo-narrativ er, at det altid er magtfulde mænd, der udnytter uskyldige kvinder til at få sex.

Reelt ved vi ikke, hvordan fordelingen er mellem på den ene side magtfulde mænd, der udnytter kvinder- og på den anden side sexede kvinder der udnytter liderlige mænd til karrierefremstød. Hvis man benægter, at det kan forekomme, så undervurderer man ikke kun mænds liderlighed, men også kvinders intelligens.

Myte #2: Kvinden har aldrig lyst til det

Det herskende narrativ om MeToo er, at mænd er primitive, stangliderlige væsner uden impulskontrol, og at kvinderne aldrig har lyst til det, som mændene foreslår.

Reelt ved vi ikke, hvor mange kvinder der rent faktisk tænder på at have sex med magtfulde, initiativrige mænd, der ikke nødvendigvis starter ud med en 20 siders samtykkeerklæring før det første kys. Det kan minde om en grotesk situation, hvor overvægtige personer beskylder de lækre kager hos bageren for at have presset sig ind i munden.

Myte #3: Det er umuligt at få en mand sigtet for voldtægt

Det herskende narrativ om MeToo er, at kvinder ikke bliver taget alvorligt af politiet, hvis de siger, at de er blevet voldtaget af en magtfuld mand.

Sådan var det måske frem til 2016, hvor loven blev ændret, så problemet nu er omvendt. Det er nu nærmest umuligt for en mand at få politiet til at efterforske en mistanke om, at en kvinde har foretaget en falsk voldtægtsanmeldelse mod ham, så han er det reelle offer i sagen. Det svarer til, hvis det var f.eks. umuligt for en fattig person at foretage en anmeldelse om indbrud i boligen.

Myte #4: Kvinder er altid ofre, når det kommer til sex

Det herskende narrativ om MeToo er, at når en kvinde føler sig krænket af en mand, så er hun blevet krænket, og det er 100 % mandens skyld.

Reelt bliver en kvindes følelser efter sex påvirket af meget andet end mandens adfærd, ligesom kvinden kan bruge grundløse MeToo-beskyldninger mod en mand for at ramme ham og styrke sig selv. Den nuværende situation svarer til en opfattelse af, at sorte mænd kun kan være gerningspersoner og aldrig ofre for forbrydelser. Sådan en opfattelse er simpelthen uretfærdig.

Myte #5: Sex er overgreb

Det herskende narrativ om MeToo er, at ethvert spontant forslag om sex fra en mand til en kvinde er et overgreb.

Reelt er spontan sex ganske naturligt. I hippietiden i 1960’erne og 1970’erne var det in. Nu er det yt. Det skyldes kulturelle ændringer og ikke forandringer i menneskers drifter. Både mænd og kvinder er seksuelle væsner, og lysten kan også opstå udenfor det monogame, småborgerlige parforhold.

Det er en grundlæggende menneskeret at udtrykke lyst til sex. Ligesom det er en grundlæggende menneskeret at takke nej til sex. Vi er som samfund virkelig ude på et skråplan, når vi som nu næsten sætter lighedstegn mellem at foreslå sex og at gennemføre fuldbyrdet voldtægt. Det er dybt krænkende for de kvinder, der reelt bliver udsat for voldtægt af afstumpede mænd. Men en mand har altså ikke begået voldtægt, hvis kvinden fortryder sit samtykke efter samlejet. Eller hvis manden simpelthen respekterer kvindens nej og derfor afstår fra seksuelle handlinger. Det er faktisk det modsatte af voldtægt.

Når det er sagt, så er der ganske givet en del mænd, der godt kunne trænge til et kursus i at udtrykke lyst til sex på måder, der både er mere hensynsfulde (fra kvindens persektiv) og mere effektive (fra mandens perspektiv). Men der er altså også kvinder, der har brug for et kursus i at sige klart og tydeligt NEJ i stedet for klart og tydeligt JA, hvis det faktisk er NEJ, de mener – og i at tage ansvar for egne valg og handlinger dagen derpå i ambivalensen mellem lyster og normer.

5 2 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments