Opfordring til restauranter i København: Fortæl kunderne, at de ikke behøver bruge mundbind

Jeg vil hermed opfordre alle restauranter i København til at informere deres kunder om, at de faktisk slet ikke behøver bruge mundbind.

Det behøver kunden ikke, hvis kunden oplever vejrtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser, når han eller hun har mundbind på. Det skal kunden så blot oplyse personalet, når personalet spørger til mundbind.

Nu er jeg ganske vist ikke jurist, så dette er min egen fortolkning af loven, som således har et hul for frihedselskende kunder. Og når personalet har spurgt til det manglende mundbind, så vil jeg tro, at restauranten har sit på det tørre, så man ikke risikerer en coronabøde.

Samme undtagelse fra kravet om mundbind og visir må også gælde for jeres personale, hvis de oplever “vejrtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser”. Det må være virkeligt belastende at rende rundt med mundbind eller visir i mange timer hver dag!

Der står intet i loven om, at man skal have en lægeerklæring for at være fritaget for mundbind. Der står heller ikke noget om, at vejrtrækningsbesværet eller kvælningsfornemmelserne skal have en specifik årsag – ud over at man oplever det, når man tager mundbind på. Man må selvfølgelig ikke lyve, men hvis nogen ikke tror på det, så kan man jo altid bare tage et mundbind på og falde bevidstløst om på gulvet eller begynde at skrige eller begge dele.

Netop vejrtrækningsbesvær og kvælningsfornemmelser er klassiske symptomer på angst, og angsten kan f.eks. opstå, hvis man oplever mundbind som et symbol på fascisme eller satanisme. Sådan har jeg det i hvert fald selv.

Det er § 4 pkt. 3 i mundbindsloven for serveringssteder, hvor der står, at mundbind eller visir helt eller delvist kan fjernes, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det, herunder hvis mundbindet eller visiret giver vejrtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser. Der gælder en tilsvarende undtagelse for offentlig transport, så f.eks. taxa-firmaer kan gøre det samme. Det er så pkt. 5 i mundbindsloven for offentlig transport, man skal henvise til.

Man kan f.eks. hænge skilte op ved siden af skiltene om kravet om mundbind, der gør opmærksom på denne og eventuelt også andre af de undtagelser, der er nævnt i bekendtgørelserne. På den måde slipper restauranter for at skulle lege politi og skræmme kunder væk med det latterlige mundbindskrav.

Jeg tror desværre ikke, at der er nogen undtagelse for den anden absurde corona-regel om, at restauranter skal lukke kl. 22.

Jeg synes, at det er meget trist, at coronakrigen skal gå ud over restauranter på denne måde. Jeg vil anbefale, at restauranterne aktivt går ind i krigen for at udfordre og dekonstruere det herskende, men særdeles skrøbelige narrativ om corona, som hele dette groteske corona-cirkus er baseret på. Jeg hjælper gerne!

Tilmeld
Besked om
guest

1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Jens Angelsgaard
onsdag, 14 oktober 2020, 19:55 19:55

Kære Per! Jeg synes, at du har en god pointe. HORESTA-branchen har alle mulige gode grunde til at arbejde for frihed. Frihed til at leve og nyde livet. Frihed fra i realiteten videnskabeligt set ubegrundede og dertil totalitære og derfor også ulovlige og komplet idiotiske påbud.