Kategorier
Åbne breve Frihedspressen Indlæg Offentlig

Klage over Københavns Politi og serveringsstedet Smag

Dette er et åbent brev, hvor jeg klager over Københavns Politi og serveringsstedet Smag.

Hændelsesforløbet er beskrevet i et tidligere indlæg.

Jeg er siden også blevet opmærksom på Lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap. Det er min påstand, at både Smag og Københavns Politi udsatte mig for chikane den 30. september 2020 og har overtrådt § 5 stk. 4, der lyder:

Ingen må udsætte en anden person for direkte eller indirekte forskelsbehandling på grund af dennes handicap. Chikane skal betragtes som forskelsbehandling, når en uønsket optræden i relation til en persons handicap finder sted med det formål eller den virkning at krænke dennes værdighed og skabe et truende, fjendtligt, nedværdigende, ydmygende eller ubehageligt klima for den pågældende.

Lydoptagelsen (se tidligere indlæg om sagen) af min samtale med de to betjente fra Københavns Politi dokumenterer, at jeg blev udsat for chikane. Betjentenes numre og navnet på den ene betjent fremgår af lydoptagelsen.

Jeg er fritaget fra at bruge mundbind i henhold til § 4 pkt. 3 i  Bekendtgørelse om krav om mundbind m.v. på serveringssteder i udvalgte kommuner:

Uanset § 1, stk. 1, kan mundbind eller visir fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det, herunder i følgende situationer: […] 3) Hvis mundbindet eller visiret giver vejrtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser.

Da mundbind giver mig både vejrtrækningsbesvær og kvælningsfornemmelser, så er jeg fritaget fra at bruge det – og i relation til Lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap er jeg at opfatte som handicappet, når jeg er kunde på et serveringssted.

Jeg kræver økonomisk erstatning for chikane og øjeblikkelig ophævelse af mit forbud mod at handle på lovlig og fredelig vis hos Smag.

Dette åbne brev er sendt den 5. oktober til:

  • Københavns Politi: kbh-juridisk-afdeling@politi.dk
  • Smag: mp@smagnu.dk
  • Advokat Mette Grith Stage: mgs@stage.dk

Med venlig hilsen

Per Brændgaard Mikkelsen

Willemoesgade 31, 4. th.

2100 København Ø


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

3.3 4 stemmer
Brugervurdering
Få besked via e-mail
Besked om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading