Våbengjort venlighed i corona-propagandaen

Det vigtigste socialpsykologiske våben i corona-propagandaen er våbengjort venlighed.

Våbengjort venlighed er, når venlighed misbruges som et våben til at opnå et andet formål end ægte venlighed i en psykologisk krig om magt.

Vi ser det for tiden ved, at brug af mundbind på serveringssteder og i offentlig transport bliver italesat som et tegn på venlighed. Og omvendt: Hvis du ikke bruger mundbind, så viser du, at du er en hensynsløs egoist, og det er der jo ingen normale mennesker, der ønsker at blive opfattet som. En hensynsløs egoist bliver enten udstødt af gruppen eller ender som gruppens leder, og da de fleste ikke har topleder-ambitioner, så vælger man rollen som får i stedet for ulv. Man tager mundkurv på, selvom man egentlig udmærket ved, at det er idiotisk underkastelse for et fascistisk, feministisk, sundhedsdiktatorisk og krænkelses-terroristisk magtsystem.

Buddhistisk psykologi

Indenfor buddhistisk psykologi er der et begreb om ‘nære fjender’ til de forskellige gavnlige følelser. Det er min opfattelse, at ‘våbengjort venlighed’ er en nær fjende til ‘kærlig-venlighed’. Kærlig-venlighed er fundamentet i buddhistisk etik. Det er den ubetingede kærlighed, som i kristendommen kendes som næstekærlighed. Våbengjort venlighed er den nære fjende til kærlig-venlighed, da våbengjort venlighed udgiver sig for at være kærlig-venlighed, selvom det reelt er det modsatte. Våbengjort venlighed ønsker jo netop ikke det bedste for den anden, men kun for sig selv.

Våbengjort venlighed er baseret på en arrogant opfattelse af, at man selv ved, hvad der er bedst for et andet menneske. Våbengjort venlighed er respektløs bekæmpelse af individets frihed til at bestemme over sin egen adfærd og sin egen krop. Våbengjort venlighed gør, at alle opfører sig som politi overfor dem, der ikke gør som myndighederne og medierne fortæller os, at vi skal for at “vise hensyn”. Våbengjort venlighed giver en fascistisk nydelse både for den, der tilpasser sig og “viser hensyn” og for dem, der påtager sig rollen som flokkens politibetjente, hvilket forstærker deres skadelige adfærd.

Men tro mig: Der kan også være en stor nydelse i at finde modet til at stå fast på sin ret og sige fra overfor uretfærdighed, selvom man er det eneste sorte får i flokken af lamme, klamme, hvide mæh-lam, der tjener propagandisternes våbengjorte venlighed, der lige nu er ved at tidsrejse Danmark fra 2020 til 1940.

4 4 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments