Var Peter Madsens flugtforsøg et PR-stunt?

Peter Madsens flugtforsøg virker ærligt talt lidt for Olsen Banden-agtigt til, at jeg kan tro på, at det er foregået helt organisk. Hvis manden var smart nok til at bygge en bombeattrap og en pistolattrap, hvorfor var han så ikke klog nok til at sikre sig en flugtbil? Det virker tåbeligt at flygte fra et fængsel for så blot at vandre hen ad gaden med sin ryksæk og vente på at blive fanget igen.

Kriminalforsorgen har da heller ikke spildt tiden, da de i følge DR etablerer en ny enhed – en ‘operativ sikkerhedstaskforce’ – der har netop til opgave at styrke sikkerheden i fængslet. Der er ikke noget som en god krise, hvis man vil have kronerne til at rulle en bestemt vej.

Strategien ligner den klassiske Problem-Reaktion-Løsning, hvor målet kan have været at få befolkningen og politikerne med til at bevilge flere penge til mere sikkerhed i fængslerne. Jo jo, man skulle have købt aktier i sikkerhedsindustrien den 10. september 2001…

Se også mit indlæg om fængselsmystikken om den alt for tidlige løsladelse af den kommende terrorist Omar el-Hussein.

Hvis nogen vil vide, hvordan man som efterretningstjeneste kan organisere disse to operationer, så forklarer jeg gerne det.

3.7 3 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments