Flodbølge af coronapatienter i USA?

Jeg er ikke bekymret over dagens skræmmehistorier om flodbølge af coronapatienter i USA. Det ligner god, gammeldags propaganda.

Mens befolkningen i Italien går på gaden i voldsomme protester mod coronarestriktioner, så fortæller pressen os, at der er en “flodbølge af coronapatienter” i USA. Ekstra Bladet citerer The Washington Post for nyheden om, at 42.000 amerikanere mandag er blevet indlagt med virussen. Samtidig er flere delstater angiveligt begyndt at forberede sig på skrækscenariet, hvor hospitaler skal vælge mellem, hvilke patienter der skal have behandling.

Når jeg læser artiklen i The Washington Post, så læser jeg en propaganda-artikel for maskebrug uden troværdig primær kilde. Skræmmehistorien er baseret på løse rapporter og interviews. Når man læser det med småt, ser man, at den aktuelle belastning af hospitalerne skyldes, at de folk der i starten af epidemien udskød operationer nu ikke kan udskyde det længere, så de begynder at overstrømme hospitalerne, og det giver naturligvis pres på systemet, som ellers har været underbelastet som følge af den ret ufarlige corona-influenza.

Det ser ud til, at historien er starten af en annonce indrykket af Saint Francis Health System i Tulsa, San Francisco. Det er umuligt at vurdere, om den påståede stigning i antallet af coronapatienter skyldes, at der pludselig er blevet testet markant flere, f.eks. alle dem der hidtil har haft udsat operationer, som så nu er blevet kategoriseret som coronapatienter. Det er den taktik, der er blevet brugt i Danmark for at skabe indtryk af “bekymrende stigninger”, der så bliver brugt til at legitimere yderligere frihedsbegrænsninger overfor befolkningen.

Illusionen om en flodbølge af coronapatienter kan altså skabes alene ved den initiale tilbageholdelse af andre indlæggelser end corona, hvorefter man så lader patienterne hobe sig op for så at coronateste dem alle sammen, inden man presser dem gennem systemet på et senere tidspunkt. Det er også værd at huske, at hospitalerne i USA jo får en økonomisk belønning hver gang de diagnosticere en patient med CoVid-19 i stedet for noget andet.

Patienterne med de udsatte operationer vil naturligvis være blevet mere syge nu, da deres operationer er blevet udsat på grund af coronaen. Men de er ikke mere syge, fordi de er blevet smittet med det nye coronavirus. De er mere syge, fordi påstanden om det nye coronavirus har forlænget deres sygdomsperiode, så den forlængede tid før behandling har forværret deres tilstand. Det vil samtidig have givet dem mere tid til at udvikle, hvad det nu end er i kroppen, der gør, at man kan slå ud positivt ud i en såkaldt coronatest.

4.3 6 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments