Sprit-spray kan gøre dig fuld og syg

Søren Brostrøm er blevet afsløret i ikke at spritte af efter brug af fitnessudstyr.

De nye coronaregler kræver nemlig, at man skal spritte udstyret af efter brug, når man træner i fitnesscenter. Det var der så åbenbart nogen, der havde glemt at fortælle direktøren for Sundhedsstyrelsen.

Da der er mange mennesker, der skifter hurtigt mellem udstyr, så betyder de nye spritregler også, at der bliver sprøjtet meget alkohol ud i luften pr. time. En del af denne sprit/alkohol bliver optaget i kroppen via inhalation.

Damp dig fuld

Alkohol-inhalation blev populært som rusmiddel i 2004 i natklubber rundt omkring i verden. Problemet ved at blive fuld på den måde er, at man let kommer til at indtage for meget, som man ikke kan slippe af med igen via opkast. Ud over den forøgede risiko for overdosering, så viste erfaringer også, at alkohol-damperne lettere blev afhængige af alkohol, når de indtog den via næsen og lungerne i stedet for via munden og maven.

Det kunne være interessant at undersøge, hvor meget man kan få promillen op på, hvis man virkelig giver den gas med en times cirkeltræning i det lokale center – med rigelig afspritning! Hvis du pludselig får en ukendt trang til at tage hen og træne, så kan det måske skyldes, at du er blevet afhængig af spritdampene. Du skal nok også passe på, hvis du tager bilen frem og tilbage. I hvert fald indtil vi ved, hvor meget promillen kommer op på efter en lovlig omgang fitnesstræning.

Denne sag belyser vigtigheden af den anden side af balancen, når vi skal vurdere årsagerne til coronarelateret sygdom og død. Medicinsk Museion i København har i deres udstilling om tarmfloraen listet håndsprit som en af de faktorer, der forringer tarmfloraen, og som derved bl.a. kan svække immunforsvaret. Problemformulering: Hvad er mest skadelig for sundheden – at blive smittet med det nye coronavirus eller at overholde alle reglerne om at undgå smitte med det nye coronavirus? Der er stof nok til flere kandidatspecialer indenfor folkesundhedsvidenskab m.v. Resultaterne vil dog formentlig kun kunne blive publiceret i et anerkendt videnskabeligt tidsskrift, hvis det viser, at det er farligt at blive smittet med det nye coronavirus, og at bivirkningerne ved tiltagene for at undgå smitte er ubetydelige. Det er det nye dilemma som forsker-aspiranter indenfor sundhed: Vil du søge sandheden, eller vil du have succes?

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments