Corona: Vi vil have videnskab!

En måde at skelne mellem videnskab og propaganda er, hvorvidt der er plads til tvivl og fri debat.

I videnskab er der plads til tvivl og fri debat. I propaganda er der ikke plads til tvivl og fri debat. Videnskab er en vedvarende søgning efter sandheden, hvor man altid er åben for nye beviser og argumenter. Propaganda er en fastholdelse af urokkelig fortælling om f.eks. årsagen til en sygdom (som f.eks. CoVid-19), hvor der absolut ikke er plads til tvivl og debat.

Kunsten at skelne mellem videnskab og propaganda

Propaganda virker bedst, når det bliver serveret med stor frygt, der lammer den rationelle tænkning selv hos erfarne videnskabsfolk. Hvis propaganda-historien omfatter en løsning på frygten, så omfatter den frie videnskabelige tænkning en konfrontation med frygten, og det ønsker de fleste mennesker at undgå. Man bliver også let som videnskabsperson opfattet som en ubehagelig type, der skaber frygt og usikkerhed i en situation, hvor det er en oplevet vigtighed af sammenhold og handlekraft (også selvom sammenholdet og handlekraften måske er baseret på løgn).

Man kan også skelne mellem videnskab og propaganda ved det tempo, hvorved “sandheden” bliver formuleret. Videnskab er langsom, hvorimod propaganda er lynhurtig. Der går ikke mange minutter, fra et stort problem er opstået, til propagandaen har både en enkel forklaring og en sikker, tryghedsskabende løsning, selvom virkeligheden ofte er meget mere kompleks og tvivlsom.

“En løgn kan rejse halvvejs rundt om jorden, mens sandheden tager sko på.”
Mark Twain (1835-1910)

Hvornår har du sidst set videnskabsfolk debattere evidensen for CoVid-19? Hvor er de videnskabsfolk, der betvivler det herskende narrativ om corona og CoVid-19?

Hvor er oplysningen om de påvirkelige cofaktorer, der kan være med til at bestemme, hvor syg man bliver af at blive smittet med det nye coronavirus? Jeg tænker her bl.a. på immunforsvaret, inflammationsforsvaret og ernæringens betydning i den forbindelse.

Hvor er nuancerne i den generelle oplysning om virus? Herunder de sundhedsmæssige fordele, der kan være ved virus? Jeg tænker her bl.a. på onkolytiske virusser, dvs. virusser der opløser kræft.

Hvorfor må vi ikke få at vide, hvad mundbindsundersøgelsen viser om effekten af at bære mundbind på risikoen for at coronasmitte m.v.? Hvordan kan vi tillade, at videnskabelige tidsskrifter undertrykker publikationen af ny forskning, blot fordi resultaterne åbenbart er kontroversielle i forhold til den herskende politik på området? Hvordan kan vi tillade, at videnskabelige tidsskrifter på den måde via coronaen er blevet smittet med propaganda?

Hvor er de uafhængige fagfolk og den faglige debat i regeringens vanvittige forslag til ny epidemilov? Hvordan kan vi lade politikere (!) beslutte videnskabelige sandheder uden plads til sundhedsfaglig debat med bidrag fra andre aktører end dem, der allerede er lønnet af det magtsystem, der tilsyneladende er sygt? Hvorfor må den videnskabelige tvivl ikke længere komme folkets frihed til gode?

Der er blot nogle få af de spørgsmål, der rejser sig i mit sundhedsfaglige sind i denne kontroversielle coronatid.

“Videnskaben er ikke misundelig på sin viden. Den vil meddele sig til alle. Den vil, at alle mennesker skulle komme til sandheds erkendelse.”
Søren Kierkegaard (1813-1855)

Tilmeld
Besked om
1 Comment
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
PeterT
PeterT
torsdag, 12 november 2020, 9:08 09:08

Regering lytter ikke til uafhængig videnskabsmænd, og er ikke villigt til at have en åben videnskabelig debat, de censurerer dem med andre meninger, og nu vil de putte mundkurv på befolkning med den ny epidemi lov de vil stemme om på fredag. Det er totalitarisme, det er en magtsygdom! Prøv at se hvad der sker i England, Michael O’Bernicia sagfører Storbritanniens Parlament for corona bedrageri, forræderi og folkemord. En meget grundigt forklaring af hans sag og fremlægning af beviser findes her: Michael O’Bernicia sagforer Storbritannien Parlament for corona bedrageri – https://docdro.id/TUfxNR9 Michael O’Bernicia webside: http://www.TheBernician.net 4 vigtige PDFer;. 1-The Corona… Read more »

Last edited 5 months ago by PeterT