Kategorier
Gæst (plus) Gæstebloggen Indlæg

Gæsteindlæg: Kontrataktik mod infiltration af demonstrationer

Af ChaosNavigator


Politiagenter forklædt som demonstranter med brosten – videodokumentation

Hvis du kender fjenden og dig selv, skal du ikke frygte hundrede slag.
Hvis du kender dig selv, men ikke fjenden, vil du lide ét nederlag for hver sejr.
Hvis du hverken kender dig selv eller fjenden, vil du tabe alle dine slag.
Sun Tzu, Art of War

Lad IKKE 2020 blive 2009 igen! Staten/Politiet/efterretningstjenester har for vane at bruge civile politiagenter eller andre voldelige aktører, som påskud for at sabotere fredelige demonstrationer. Dette er et blueprint for beskyttelse i en fredelig demonstration (et blueprint for militante taktikker ville se anderledes ud). Hvis man ønsker at undgå en potentiel katastrofal gentagelse af demoen i København 2009 med de største ulovlige masseanholdelser (se forneden) ved de kommende historiske demonstrationer i København 2020/2021, bør man uddanne sig selv og andre i følgende:

Det åbenlyse tegn i fredsdemonstrationer: Hvis man spotter suspekte, rabiate eller maskerede sortklædte personer under en fredelig demonstration, som mænger sig ind som en ‘del af demonstrationen’ – dvs. forsøger at sabotere en explicit fredelig demonstration – og som tidligere har lavet ballade i optoget eller begynder at blive voldelige, udfører hærværk på vinduer, (se her også), etc. – bør man forberede sig på forhånd samt gøre følgende:

  • Smid dem ud -adskil jer. Smid ballademagerne ud og/eller udskil jer fra dem øjeblikkeligt.
  • Optag dem på film og/eller live streaming – upload dokumentation til diverse sikre internetarkiver. Hav gerne skarpe lys til video om aftenen.
  • Annoncer hvad der sker med meget høj volume. Gør det meget klart gentagne gange – helst med store højtalere (på ladcykler) og/eller megafoner – at de er voldelige ‘demonstranter’, at de fungerer som Agent Provocateurs (evt. politiagenter) at de ikke er velkomne, at de ikke repræsenterer jer eller demonstrationen! Film det! Varsko pressen om dette, hvis muligt og/eller spred det på internet.
  • Identificer dem. Bed dem om at tage maskerne eller elefanthuerne af – hvis de ikke vil, viser de, at de er fordækte, og ikke en del af jeres demonstration. Køb IKKE forklaringen, at det er masker mod Corona, for voldelige politiagenter eller Agent Provocateurs har stort set ALTID været maskerede i flere årtier.
  • Organiserede teams. NB! Meget vigtigt eller idéelt: Hav nøglefolk i teams positionerede med livestreaming, kameraer, megafoner, indbyrdes kommunikation (krypteret), som er instruerede i disse kontrataktikker.
  • Hold øje med hinanden: Kopieret andetsteds fra: I store demonstrationer og aktioner er det en god idé at have et øje på dine kammerater og at bede dem om at holde øje med dig. Så vil I være i stand til at advare hinanden, hvis der opstår farlige situationer og bagefter vil det være nemmere at finde ud af hvem der er anholdt og hvem der måske blot er blevet væk i menneskemængden.
  • Brug krypteret kommunikation Telegram (bedre lydkvalitet end almindelig Telefoni) når i kommunikerer eller Wickr.
  • Hvis du/i er hardcore aktivister, så pak jeres mobiltelefoner ind i sølvpapir (Faraday bur), når i overnatter et sted eller taler om planer (det nytter i øvrigt ikke, at slukke dem blot, da Politiet kan aflytte jeres rum via telefonen, selvom den er slukket. (Eksempel: ‘Helene Meden fulgte dem tæt i dagene op til demonstrationen. Det samme gjorde politiet. Tannie Nyboes og Stine Gry Jonassens bopæle blev ransaget af betjente, mens de ikke var hjemme. Derefter sov de et nyt sted næsten hver nat. Og de slukkede deres telefoner for ikke at blive aflyttet.’ – kilde. NB! Det erikke nok at slukke mobilen! Hell’s Angels vidste dette allerede i 0’erne.)
  • Uddan dig selv og andre. Hav evt. medbragte flyers klart, der beskriver Agent Provocateurs rolle, sortklædte demonstranter, Antifa, Black Bloc’s rolle som potentielle Agent Provocateurs eller nyttige idioter, dersom jeres demonstration bliver forsøgt kuppet af udefrakommende, specielt maskerede pludseligt voldelige demonstranter – uddel disse flyers blandt så mange demonstranter som muligt eller send link til denne artikel.

Dette er ikke en ‘skudsikker’ sikring, men retningslinjer. Civilpoliti kommer selvfølgelig også i forskelligt-farvet baggy tøj, m.v. – disse er dog ikke hærværksmænd, men erfaringsmæssigt er der evidens for, at provokerende personer som opfordrer til vold og smadrer løs på vinduer, etc, oftest er sortklædte og maskerede, og fungerer de facto – bevidst eller ubevidst – som statens perfekte påskud for at lukke fredelige demonstrationer. Fredelige voksende demonstrationer er en trussel mod Staten, hvorfor man i PR forsøger at portrættere dem som voldelige og afvigere, ‘ekstremister’, etc.

NB! I november 2020 er flere ‘demonstranter’, som har blandet sig i demonstrationerne foran Christiansborg, blevet identificeret som civile politiagenter og Agent Provocateurs, da adskillige genkendte dem (deres ansigter blev genkendte – så det er ikke kun fodboldfans eller lign. som var i sort og maskerede!). Fodboldfans, Antifa og Black Bloc aktører, og alt godt fra havet, som er en del af demonstrationer/aktioner, behøves ikke selv vide, hvilke aktører blandt dem selv, som er Agent Provocateurs, politiagenter, etc. De kan gå i det samme slags tøj. Infiltration fungerer i sagens logiske natur sådan, og Politiet (regeringen) kan bruge den slags provokerende teknikker til at lukke fredelige demonstrationer, hvad enten det er dem selv eller andre belejlige aktører.

Hold f.eks. i øvrigt øje med pansrede mandskabsvogne i forbindelse med demonstrationerne i KBH. Politiets civile agenter bruger f,eks. mørkeblå Mercedes D 312, hvor 2 af disse biler blev set med civile politifolk, og lær at spotte civile politibiler her og her – de pansrede Mercedes kan være parkeret i nærheden af demonstrationerne, hvor flere civile politifolk transporteres i forskelligt-farvet tøj)

Kend dine rettigheder
Lad dig i øvrigt ikke bluffe af Politiet, som ofte overskrider deres beføjelser med ulovlige tilbageholdelser uden sigtelse, visitering, gaslighting, etc. – memoriser dine rettigheder:

Kend dine rettigheder når du møder politiet | Alliance Advokater

Må man filme politiet? | Advokaterne Bonnez & Zieb

NB! Lang fodnote om rettigheder og forholdsregler [1]


Agent Provocateurs
En ‘agent provokateur’ er en person, der begår, eller som handler for at lokke en anden person til at begå en ulovlig handling, eller tilskynder dem til at deltage i en ulovlig handling. En Agent Provocateur kan være ansat af politiet eller anden enhed for at miskreditere eller skade en anden gruppe (såsom en fredelig protest eller demonstration) ved at provokere dem til at begå en forbrydelse og derved underminere protesten eller demonstrationen som helhed
(se ‘Agent Provocateur’ – Wikipedia)

‘En Agent Provocateur er en kilde, der enten deltager i allerede planlagte ulovlige aktioner, eller som selv provokerer en eller flere personer til at udføre ulovlige handlinger, som de ellers ikke selv ville have iværksat. I det første tilfælde deltager kilden for at bevare sin position i gruppen, og i det andet tilfælde vil formålet være at benytte beviserne fra den ulovlige handling til at retsforfølge deltagerne.’
– PET-KOMMISSIONENS BERETNING (BIND 4) – se fodnote [2]

Agent Provocateurs synes at være et de mest brugte og vellykkede metoder, som Stater og efterretningstjenesterne har benyttet gennem tiderne.


Ubestridelig dokumention – eksempler på Agent Provocateurs:
Den ægyptiske regering gjorde brug af forklædte politiagenter til at anspore til vold i forbindelse med de stort set indledende fredelige demonstrationer mod Mubarak. Regeringens agenter forsøgte at ligne de ægte demonstranter i starten, indtil agenterne viste deres sande kulør: De red på heste og kameler, bar våben og kastede brandbomber. Selv de internationale medier blev ikke narret. For første gang begyndte de almindelige mainstream medier at bruge ordet ‘Agent Provocateur’.

Under G20 mødet i Toronto 2010 var det tydeligt, at forklædte politiagenter, som udgav sig for at være demonstranter, løb bag politiets linjer for at søge beskyttelse. Sortklædte militante demonstranter raserede gaderne i timevis uden at politiet løftede en finger, så at man bagefter kunne ‘legitimere’ masseanholdelser af de fredelige demonstranter. Det var den største massearrestation i canadisk historie. En politibil blev demonstrativt også efterladt, som blev smadret og brændt af Black Bloc – noget som mainstream medierne broadcastede i timevis, for at vise at ‘demonstranterne’ var ‘voldelige’ (se f.eks ‘How To Engineer A Crisis  – VIDEO (fra 12:19) – Corbett Report samt ‘The Toronto G20 Riot Fraud: Undercover Police engaged in Purposeful Provocation’ Global Research, 27. juni 2010).

Det italienske politi blev taget på fersk gerning i brugen af agent provocateurs under G8 i 2001, og det britiske politi gjorde det samme under G20 møderne i 2009 i London ved at provokere til vold. (‘G20 police used undercover men to incite crowds’. The Guardian, 10. maj 2009)

I 2007 benægtede canadisk politi i Quebec først, at de havde politiagenter forklædt som demonstranter med brosten, men indrømmede det bagefter pga. videodokumentation. Afslørende video og fotos, som viste at nogle ‘civile demonstranter’ var politiagenter var ubestridelige; bl.a. havde både politi og forklædte politiagenter identiske støvler.

‘Quebec police admit they went undercover at Montebello protest’
CBC News, August 24th 2007


I New York City blev politibetjente anklaget for at bruge agent provocateurs under den republikanske nationalkonvention i 2004. I Denver blev politiet afsløret ved hjælp af undercover detektiver i 2008 under Democratic National Convention. I dette tilfælde endte politibetjente med at bruge kemikalier mod egne embedsmænd (ACLU wants probe into police-staged DNC protest The Denver Post)

København 2009 – Største Frihedsberøvelse i Danmarkshistorien

‘Samtlige anholdelseskort var fotokopieret på forhånd med teksten »Sort blok udskilt fra demonstration« ….Som politiinspektør Bent Olsen udlagde politiets generelle opfattelse på det 10. retsmøde: »Hvis du står sammen med nogen helt i sort, så bliver du en del af sort blok.«
– ‘Retssagen, der kan sætte grænser for politiets magt’, Information, 3. juli 2010 kilde

Det er i øvrigt notorisk velkendt, at de hærgende militante Black Bloc demonstranter ofte har vist sig at fungere som statens Agent Provocateurs, hvor fredelige demonstrationer bliver lukkede pga. voldelige infiltratører, som kan være infilteret af politiet og efterretningstjenester, og begrænsning af frihedsrettigheder følger i kølvandet og/eller implementeres præventivt, som ‘administrativ frihedsberøvelse’. Antifa synes at spille en lignende rolle som Agent Provocateurs og/eller magtens nyttige idioter i USA.’

Under Klimatopmødet COP15 i København foretog man Danmarkshistoriens største ulovlige masseanholdelse af over 900 mennesker i starten af Amagerbrogade, fordi Politiet mente, at Black Bloc (sortklædte) udgjorde en potentiel risiko.
Kort forinden masseanholdelsen, havde Black Bloc lavet hærværk, hvor Politiet ikke stoppede dem! Hvorfor gik der ca. en ½ time fra balladen med voldelige sortklædte demonstranter foregik til, at man massearresterede 900 uskyldige og fredelige demonstranter, selvom man uden større besvær kunne have arresteret de voldelige sortklædte lang tid før? Den voldelige ‘sorte blok’ blev af politiet kilet ind i den store demonstration ved Christiansborg tidligere (på vej mod Christmas Møllers Plads, hvor knibtangsmanøvren foregik med de sortklædte som påskud). Hvis man ville undgå ballade, hvorfor stoppede politiet ikke Black Bloc tidligere, da man havde muligheden? Det er nærliggende at formode, at Black Bloc var et påskud til at inddæmme 900 uskyldige mennesker senere. Ikke en eneste af de 900 blev sigtede, men alle blev frihedsberøvede.

Blev ’sort blok’ mast ind i klimademonstration?’, Information, 19. maj 2010

‘Desuden pegede advokaterne på, at politiet ikke efterfølgende har rejst sigtelse mod en eneste af de godt 900 frihedsberøvede. Alle fik derimod efter nogle timer lov at gå, efter politiet havde registreret dem. Men ud fra de anholdelseskort, som blev fremlagt for hver enkelt i retten, er det umuligt at afgøre, hvorfor folk blev frihedsberøvet. Samtlige anholdelseskort den 12. december var f.eks. fotokopieret på forhånd med teksten »Sort blok udskilt fra demonstration« og »Frihedsberøvet of. politilov«, inden de personlige data blev påført…..Som politiinspektør Bent Olsen udlagde politiets generelle opfattelse på det 10. retsmøde: »Hvis du står sammen med nogen helt i sort, så bliver du en del af sort blok.« [og derfor blev de frihedsberøvet og sat i bur pga. de sortklædte, som Politiet brugte som påskud, idet de uvidende fredelige demonstranter stod omkring dem]
‘Retssagen, der kan sætte grænser for politiets magt’, Information, 3. juli 2010


Lad ikke de kommende demonstrationer i KBH blive til dette igen!

Overskriften i Information er i øvrigt en optimistisk joke, som eftertiden også har vist. At Politiet gang på gang bliver kendt skyldige i ulovlig frihedsberøvelse, nyligt i Tibetsagen, er utvetydige tegn på, at man ikke respekterer de danske frihedsrettigheder. Symbolske reprimander til Politiet eller erstatninger til demonstranterne med tilbagevirkende kraft er en joke, når brud på frihedsrettighederne fremadrettet sker gang på gang på trods af domstolenes kendelser.

”Torsdag gik flere tidligere politibetjente frem og sagde, at det i årtier har været kutyme at chikanere og modarbejde fredelige Tibet-demonstranter, når der er kinesisk statsbesøg.’
– Jurister: Sagen viser en brist i demokratiet, Politiken, 15. juni 2018


Hvad nytter love, når de ikke bliver overholdt af staten selv!

‘Igennem 70 år har de danske efterretningstjenester ignoreret loven. Igen og igen har det vist sig, at de danske efterretningstjenester ikke overholder loven og de løfter, der er afgivet. Det er svært at tro, at der er et reelt ønske om demokratisk kontrol.’
– Preben Wilhjelm, Politiken, 31. marts 2018

Masseanholdelser er flere gange blevet dømt ulovlige | Information

‘Professor i straffeproces Eva Smith er “rystet” over politiets efterforskning: “Det er jo ikke rimeligt, at ens liv bliver endevendt, fordi man klager over politiet over en uberettiget anholdelse – og i øvrigt får erstatning. Det er et angreb på demokratiet,” siger hun.
http://www.etik.dk/forbrydelse-og-straf/demonstranter-granskes-af-politiet

Uddrag af kapitel fra ‘Kontrakataloget – en Modstandsmanual’ med nogle få tilføjelser, 2018.
Kontrakataloget – beskrivelse:

‘For sandhedssøgende mennesker bliver det i tiltagende grad nødvendigt at gøre sig bekendt med nogle af magtens centrale begreber, metoder som kun et fåtal af mennesker kender til, og som fører hele befolkninger bag lyset. Det er min tese, at værdien af at gøre sig bekendt med følgende ‘pensum’, ikke mindst dets praktiske anvendelighed, vil kunne være potentielt uvurderligt, specielt for frihedssøgende mennesker, aktivister og dissidenter i fremtiden. Det er sandsynligvis første gang, at beskrivelsen af disse centrale begreber og metoder optræder i ét og samme skrift på dansk, og af den grund er en sådan bog værdifuld  – det er en skematisk prototype på en art spirende dannelsesprojekt, og en civil ‘modstandsmanual’ som bør forbedres og udvides fortløbende.

For de fleste vil indholdet forekomme latterligt eller paranoidt – for et fåtal vil det virke trivielt eller docerende, idet et stigende antal mennesker er bekendt med en del af indholdet i forvejen. Skriftet er baseret på en allerede etableret historisk ‘ABC-viden’, officielt deklassificerede regeringsarkiver, observationer og rapporter, der samtidigt er en initial kortlægning over magtens skjulte metoder og teknikker, som aktivt har forhindret frihed og sandhed, og ikke mindst forårsaget ubodelig skade – og som derfor bør være obligatorisk ‘pensum’ at studere. De fleste mennesker er ikke bevidste om omfanget og dybden af disse ‘klassiske begreber’, der udgør den ‘værktøjskasse’ og metoder som stater og sikkerhedstjenester har benyttet sig af under årvågenhedens radar.

De få angivne praktiske modforholdsregler kan vise sig uvurderlige for de som genuint endnu kærer sig om almenvellet – vågne retskafne mennesker, nu og i fremtiden. Det er håbet, at de i bogen beskrevne modforholdsregler ikke bliver nødvendige, for det implicerer, at magtens metoder beskrevet i skriftet intensiveres yderligere, hvilket ser ud til at være tilfældet. Derfor denne prototype af en bog.

Da disse metoder er tiltagende- og da institutioner og pressen har svigtet almenvellet i en grad som er ekstrem – forekommer sandheden om dem uvirkelige.  Derfor gælder følgende universelle diktum:

I en verden af overflod af falskhed, vil sandhed fremstå som det mest mærkværdige, man nogensinde har hørt. De fleste vil derfor – uden at vide det – alliere sig med løgnen, som var det sandhed, og bekæmpe sandhed, som var det løgn.
– Introduktion, Kontrakataloget, 2018

_____________________________________


[1] Kend dine rettigheder når du møder politiet

Du behøver hverken udtale dig eller oplyse personnummer, når du møder politiet. De fleste kender ikke deres rettigheder, fortæller Alliance Advokater.

Fornylig er det kommet frem, at DSB og Metroselskabet er på kant med persondataloven, når kontrollører med håndholdte minicomputere tager billeder af passagerers sygesikringsbevis og kørekort ved udstedelse af kontrolafgifter. Men det er ikke alene DSB og Metroselskabet, der er pålagt strenge krav om at indhente personlige oplysninger. Det gælder også politiet som ej heller må scanne dit kørekort, sygesikringsbevis eller pas, og du er kun forpligtet til at oplyse din fødselsdato og ikke de sidste 4 cifre i personnummeret. Faktisk behøver du slet ikke udtale dig.

“De fleste kender ikke deres rettigheder, når de møder politiet. Man har pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato. Derimod er ingen forpligtet til at afgive forklaring til politiet, uanset om man er sigtet, vidne, tiltalt eller pårørende. Det vil altså sige, at hvis du bliver stoppet på gaden af politiet og de udspørger dig, har du ikke pligt til at svare. Og bliver du anholdt har du stadig ikke pligt til at udtale dig,” forklarer Alliance Advokater.

Ifølge Alliance Advokater bør man være særlig opmærksom på, hvad man fortæller politiet, hvis man bliver sigtet:

“I mange tilfælde vil man sagtens kunne udtale sig, når politiets henvender sig, men man bør være meget opmærksom, hvis man bliver sigtet i forbindelse med en forbrydelse eller bliver anholdt. Hvis det sker, har man altid ret til at få en advokat. Man fortæller blot, at man godt vil tale med en advokat inden man udtaler sig,” siger Alliance Advokater og fortsætter:

“Det er vigtig, at en sigtet har en advokat at støtte sig til, og som tjener ens interesser.”

Valg af advokat

Du kan frit vælge advokat. Politiet vil eventuelt tilbyde dig en advokat, men du kan vælge hvem du vil. Prisen er den samme, da advokatens salær fastsættes af domstolen – det er altså ikke dyrere, at vælge din egen advokat. Som offer for en forbrydelse vil du også blive tilbudt en advokat og også i den situation kan du selv vælge, hvilken advokat du ønsker.

Her er et par råd, der kan være nyttige hvis du bliver konfronteret med det danske politi og retssystem.

I dine lommer
Det er ulovligt at være i besiddelse af slangebøsser, tåregasspray, euforiserende stoffer, alle former for slagvåben og enhver form for “våbenbestanddele”, fx patronhylstre (også tomme). Den eneste slags kniv det er tilladt at bære er en foldekniv med en klinge på maksimalt 7 cm som ikke kan åbnes med én hånd og som ikke kan låses i udfoldet position.

Hvis politiet stopper dig
Har du kun pligt til at oplyse dit fulde navn, din fødselsdato (ikke de sidste 4 tal i dit cpr-nummer) og din folkeregisteradresse. Intet andet! Politiet kan dog, hvis de ikke mener de oplysninger du har givet er korrekte, tage dig med på politistationen for at få dem tjekket.

Kropsvisitation
Politiet må kropsvisitere dig hvis de har mistanke om at du er i besiddelse af noget ulovligt (så som våben eller stoffer).
Københavns politi har indført zoner i indre by og på Christiania hvor de kan kropsvisitere hvem som helst uden at give en begrundelse. Zonerne kan oprettes fra dag til dag og det er derfor ikke muligt at sige præcis hvor de er.
Du bør altid insistere på at få kropsvisitering foretaget af en betjent af samme køn som dig selv. Politiet kan dog nægte dette hvis de mener at “det ikke er muligt”.

Hvis du bliver anholdt
Har du stadig kun pligt til at give politiet dit navn, fødselsdato og folkeregisteradresse. Du har ret til at få din sigtelse oplyst. Du vil sansynligvis blive kørt til en politistation og låst inde i en detentionscelle. Du har ret til et telefonopkald, men politiet nægter dig ofte opringningen eller tilbyder at foretage den for dig. Du har ret til lægehjælp hvis du er kommet til skade eller har brug for medicin.
Politiet vil på et tidspunkt ønske at forhøre dig. Fortæl dem at du ikke ønsker at udtale dig. Husk på at politiet kun er interesseret i at samle beviser imod dig og måske dine venner. Du har ret til at forblive tavs, brug den ret. Du er heller ikke forpligtet til at tage stilling til din sigtelse eller underskrive noget som helst, så lad være med det.
Hvis du er under 18 år skal politiet tage kontakt til dine forældre og under politiforhøret skal der være en person fra de sociale myndigheder til stede. Denne person er ikke din ven, han eller hun vil prøve at få dig til at svare på politiets spørgsmål. Lad være. Hvis du er under 15 år må politiet slet ikke spærre dig inde, men kan dog i “særlige tilfælde” gøre det alligevel uden at bryde loven …
Efter 24 timer skal du stilles for en dommer, dette kaldes grundlovsforhør.
Dommeren kan enten forlænge anholdelsen i 3×24 timer, sætte dig fri, eller varetægtsfængsle dig.

Præventive anholdelser
Politiet kan foretage en præventiv anholdelse af dig hvis de vurderer at du er en potentiel ballademager. Også selvom du intet ulovligt har foretaget dig. De kan tilbageholde dig i maksimalt 6 timer i “særlige tilfælde”.

Advokater
Det er altid en god ide at kende navnet på en eller flere gode advokater.
Hvis du befinder dig et nyt sted, så forhør dig blandt de lokale om de kender nogle.
Du har ret til at have en advokat til stede under politiforhøret, men så længe du ikke udtaler dig, får du ikke brug for én. Hvis du tror at du risikerer at komme i grundlovsforhør, bør du informere politiet om hvilken advokat du vil have og insistere på at de nedskriver dennes navn i politirapporten.
At vælge sin egen advokat gør ikke den store forskel til grundlovsforhøret, fordi dommeren næsten altid giver politianklageren medhold. Men til de efterfølgende retsmøder er det meget vigtigt at du har en advokat som du stoler på kan føre din sag ordentligt.

Grundlovsforhøret
Hvis du ikke bliver løsladt indenfor 24 timer, skal du stilles for en dommer, dette kaldes grundlovsforhør. Du har stadig retten til ikke at sige noget som helst, udover at bekræfte din identitet. Det er som regel bedst ikke at udtale sig til grundlovsforhøret fordi du har alle odds imod dig (du har ingen vidner på din side og givet vis heller ikke nogen anden dokumentation der kan hjælpe dig). Anklageren har til gengæld politiets rapporter (som vejer meget tungt) og måske andre hårde beviser mod dig. Hvis din forsvarer råder dig til at udtale dig, så vurdér situationen nøje. Hvis du har den mindste mistillid til din forsvarer, så lad være med at følge hans/hendes råd. I næsten alle grundlovsforhør får politianklageren sin vilje, lige meget om du udtaler dig eller ej. Hvis du bliver dømt til at forblive i fængsel vil dommeren spørge om du ønsker at anke (kære) dommen til Landsretten. Du bør altid sige nej til dette ved selve grundlovsforhøret, men sig at du forbeholder dig retten til at kære senere.

Når du har diskuteret sagen med din advokat og hvis I vurderer at du har gode chancer for et positivt svar, så kan du kære din sag. Det forholder sig nemlig sådan at Landsretten oftest er enig med Byretten og hvad værre er: Byretten vil læne sig op af Landsrettens beslutning til de næste domsforhandlinger og dermed risikerer du at kæren til Landsretten i sidste ende kommer til at betyde at du kommer til at sidde i fængsel længere.

Varetægtsfængsling
Hvis du bliver dømt til at forblive i varetægt, vil du blive fængslet mellem én og fire uger af gangen. Herefter vil du igen blive stillet for en dommer, som så skal afgøre om varetægtsfængslingen skal forlænges.
Som varetægtsfængslet vil du have meget begrænset mulighed for kontakt til omverdenen. Hvis politiet beslutter sig vor at indføre brev og besøgskontrol (B&B) vil alle ind og udgående breve blive læst at kriminalpolitiet og eventuelle besøg vil være overvågede. Selvom du ikke får besøgs- og brevkontrol, så forvent altid at politiet læser din post (ind og udgående) for at se om der står skrevet noget der kan inkriminere dig yderligere. Politiet kan i særlige tilfælde vælge at isolere dig fuldstændigt, dette betyder at du ikke engang må have omgang med andre fanger.

Fængslet
Når du er varetægtsfængslet er det meget vigtigt at du ikke mister håbet, husk på at der er venner udenfor der venter på dig og arbejder på din løsladelse. Systemet bruger isolation og uvished til at knække dig. Så prøv at forblive stærk og fokuseret, selvom det kan være svært. Gør hvad du kan for at slå tiden ihjel på en meningsfuld måde. Lav en plan for dine dage; spørg om at få adgang til fængslets bibliotek, skriv breve og få en time i træningsrummet. Selv ting som er forfærdelig spild at tid udenfor fængslets mure, som fx at gå i kirke eller kræve at tale med en præst, kan være et frisk pust når man er indespærret (bare du ikke går hen og bliver hellig).
Hvis du ikke har fået besøgs- og brevkontrol, så spørg fængselspersonalet om at få udleveret besøgsblanketter som du kan sende ud til dine venner. Selvom det er et langsommeligt og dybt bureaukratisk system, så er det altid værd at kæmpe for et besøg udefra. Det er meget begrænset hvad du må modtage af genstande udefra som fængslet. Som regel er det kun muligt at indlevere breve, tøj, plomberede cd’er/dvd’er og penge. Samt nogle få andre genstande (fx spillekort). Hvis du har B&B vil der være yderligere begrænsninger på hvad du må modtage. Pårørende til en fængslet bør altid forhøre sig i fængslets indlevering om hvad det er muligt at give til de indsatte.

Husransagning
Hvis du bliver fængslet som sigtet i en sag politiet mener, har krævet en eller anden form for planlægning eller organisering, så er det meget muligt at dit hjem vil blive ransaget.
Som bofælle, eller beboer på en adresse som er folkeregisteradresse til den fængslede, er det derfor meget vigtigt at vide at der er en risiko for at politiet kommer anstigende med en ransagningskendelse. Hvis der ikke bliver åbnet for dem, har de ret til at bryde døren ned. Du skal altid kræve at se ransagningskendelsen FØR du lukker dem ind. Vær dog opmærksom på at de i særlige tilfælde kan udføre en ransagning uden kendelse og indenfor 24 timer gå til en dommer og få en kendelse “med tilbagevirkende kraft”. Hvis dét sker, så mød selv op i retten med en advokat og protestér mod ransagningen.
Du har ret til selv at overvåge ransagningen, ligesom du har ret til at få et uvildigt viden til at være til stede (dette kunne fx være en nabo). Det er vigtigt at kræve denne ret da det kan være med til at lægge en dæmper på politiets iver efter at øve hærværk mod til indbo.

Deportation
De danske myndigheder er meget arbejdsomme når det gælder om at smide ikke-danske statsborgere ud af landet hvis de begår lovovertrædelser. Også hvis det blot drejer sig om mindre forseelser.

Hold dine øjne åbne
I store demonstrationer og aktioner er det en god idé at have et øje på dine kammerater og at bede dem om at holde øje med dig. Så vil I være i stand til at advare hinanden hvis der opstår farlige situationer og bagefter vil det være nemmere at finde ud af hvem der er anholdt og hvem der måske blot er blevet væk i menneskemængden.

Sidste ord
Det ovenstående er dine rettigheder, de burde blive respekteret af politi, domstole og fængselsvæsenet, det bliver de ikke. Politiet udøver ekstem og unødig vold, sigter dig for forbrydelser du ikke har begået og lyver i retten. Dommere vil dømme dig, ikke på beviserne imod dig, men på tidligere sigtelser, dit udseende og politiske tilhørsforhold. Selv fængselsfunktionærer vil nogle gange prøve at gøre en noget nær håbløs situation endnu mere uudholdelig. Du må ikke lade deres terror få dig ned med nakken.

Husk på at de bryder deres egne love for at få systemet til at fungere.
Det er deres retfærdighed, ikke vores.

Må man filme politiet?

Det korte svar på spørgsmålet er ja, du må gerne filme politiet – ligesom du også må filme alle andre mennesker i det offentlige rum. I denne henseende gælder der således ingen “særregler” for politiet.

Vores klienter fortæller ofte, at borgere, der forsøger at filme politiet arbejde oplever modstand fra politipersonalet. Nogle gange vil politiet f.eks. påstå, at borgere, som filmer politiet, forstyrrer politiets arbejde og bede borgeren forlade stedet. Her vil det være en god idé at indtage behørig afstand til politiets arbejde – normalt vil et par meter formentligt tilstrækkeligt. Andre fortæller, at de bliver truet med anholdelse, eller at politiet ved fysisk magt konfiskerer telefonen fra borgeren. Dette er naturligvis klart ulovligt, og såfremt du har oplevet dette, er du velkommen til at henvende dig til os, så vi kan være dig behjælpelig med at indgive en klage over politiet.

Bør man filme politiet?
Optagelser af politiarbejde kan forbedre både borgerens og politibetjentenes retssikkerhed. Polititjenestemænd kan nemmere dokumentere, at de har handlet korrekt, ligesom borgere får mulighed for at dokumentere den behandling, som de mener er ukorrekt. Man gør derfor samfundet en tjeneste ved at filme politiets arbejde, og mener du at der er grund til at gøre det, bør du gøre det.

Sager, hvor en borger mener at være udsat for politivold eller politibrutalitet, er ofte “ord mod ord”, hvor der sjældent er nogen håndfaste beviser. Efterforskningen i disse sager ender derfor ofte med at være langstrukken, ligesom polititjenestemændene ofte går fri grundet manglende beviser.

En langstrukken proces er hverken til gavn for politipersonalet eller klageren. Såfremt episoden er fanget på video, vil dette være en stor hjælp for politiklagemyndighedens efterforskning. Efterforskningsprocessen vil blive forkortet, hvilket vil være til gavn for både klageren og politipersonalet. Ligeledes vil en optagelse gøre det nemmere at finde frem til sandheden, hvilket netop er formålet med Den Uafhængige Politiklagemyndigheds arbejde. Har du en videooptagelse af politiarbejde, som du mener er ukorrekt, vil vi meget gerne modtage kopi af optagelsen. Vi anbefaler enhver, der har videooptaget kritisabelt politiarbejde, om ikke at lægge dette ud på internettet med det samme, idet en sådan offentliggørelse giver politifolkene mulighed for at afstemme deres forklaringer efter det der ses på videooptagelserne. Har du en sådan optagelse, må du meget gerne kontakte os her:

A
dvokaterne Bonnez & Ziebe P/S, Vester Allé 7, 8000 Aarhus C – Tlf.: (+45) 70 22 33 13 – Mail: post@bonnezziebe.dk, cvr: 39594072

[2] Om PET-kommissionen: ‘En omfangsrig, men blodfattig gennemgang af et kontroversielt emne skrevet på systemets præmisser’ skriver Retspolitisk Forenings formand Bjørn Elmquist om PET-Kommissionens Beretning’
– ‘Tyve års løgn om PET-registreringer’, retspolitik.dk
»Det er en omgang fup og svindel, der har stået på i mere end 30 år.. Det er så groft, at jeg er nødt til at sige, at det er et grundskud mod det parlamentariske demokrati…Det er et kæmpe bedrag,.«
– Preben Wilhjem om PET-Kommissionen, ’PET-Kommissionen saver i folkestyrets rod’, Dagbladet Information

‘En særlig form for infiltration er Agent Provocateur, der har til formål at provokere gruppen til ulovligheder. REA blev allerede i 1946 eksplicit instrueret om ikke at måtte anvende denne form for virksomhed, der mindede for meget om politiets virke under besættelsen og under enevælden. Først i 1986 fik politiet i retsplejeloven hjemmel til at anvende denne form for virksomhed. Inden da havde PET dog anvendt denne ulovlige form i flere tilfælde. I 1969 transporterede en PET agent bombematerialer til Rebild og i 1981 tilbød PET agenten Anders Nørgård anarkister i Århus at skaffe sprængstoffer. Venstrefløjen selv har et større katalog af historier om mystiske «aktivister» der er kommet ind fra gaden og har opfordret til gennemførelsen af ulovlige aktioner, for derefter pludselig at forsvinde igen. Venstrefløjen har traditionelt betragtet disse som provokatører udsendt af højrefløjen, politiet eller PET. (15PK-318) PET er fortsat aktiv i provokatørvirksomhed. Den person PET anvendte i den såkaldte Voldsmosesag i 2005 anskaffede sprængstoffer for at kompromittere de personer PET senere fik dømt.’
– Politiets Efterretningstjeneste (PET) – Leksikon.org

Politiet og PET har brugt agenter i forbindelse med demonstrationer og ungdomshuset:

Ungdomshuset – ‘Ungdomshus-advokat om undercover-agent: »Det er helt fantastisk slemt det her«- Pol.dk

Politiagent Mark Kennedy afsløret | DEMOS

Dansk vidne: Mark Kennedy var med til at opildne aktivister | Information

‘PET erkender at have brugt omstridt agent under COP15’ | Information, 6. nov. 2015)

Det har nu vist sig, at næsten alle af de forpurrede terror aktioner i USA det sidste årti, skyldes efterretningstjenesternes plotmageri, hvor statens agenter hverver og tilskynder primært muslimske agent provocateurs til at begå terrorhandlinger. The Guardian og The New York Times, rapporterede undtagelsesvist, at staten (FBI, ATF) fabrikerer de fleste terror-plots, lokker muslimske afsporede unge mænd til at udøve terror, finansierer dem, udklækker terrorplanerne for dem, giver dem våben, falske/ægte sprængstoffer, m.m. og annoncerer derefter med stor fanfare, at FBI har forpurret en terrorplan (se de yderst sjældne rapporter i den etablerede presse: The Guardian: ‘Government agents ‘directly involved’ in MOST high-profile US terror plots’ – 2014 21. Jul 2014 samt FBI organizes almost all terror plots in the US’ — RT USA 22. aug 2011)

I de senere år har FBI brugt et stigende antal agent provocateurs til at infiltrere muslimske samfund i USA. En Agent Provocateur udtalte angiveligt, at han fik op til 11.000 US dollars om måneden for at hjælpe med at radikalisere muslimer. De senere par år har syndebuk-narrativet også flyttet ansvaret for terror over på hvide amerikanere – indfødte ‘ensomme ulve’ ‘højreekstremister’, etc. Agent Provocateurs var også et af de mest brugte midler i COINTELPRO’s metoder (se næste afsnit om dette).

Et makabert udenlandsk eksempel på, hvor galt det kan gå, når Agent Provocateurs bliver brugt som led i en False Flag operation:

‘2. maj 2014. De bevæbnede, angiveligt fra den ‘pro-russiske’ side, var undercover-agenter koordineret af det ukrainske indenrigsministerium. En deling af ca. 30 bevæbnede undercover agenter affyrede adskillige skud mod fodfoldpublikum, som er kendt for at være pro-Ukraine, og på linje med Maidan’s kup-regering. De bevæbnede undercover-agenter startede en gadekamp, gemte sig bag en mur af politiofficerer, og provokerede fodboldtilhørerne til at angribe sig. Neo-nazierne, Højre Sektor, tilsluttede sig den rasende fodboldskare, og sammen forfulgte de disse provokatører – der var udklædt som ‘pro-russiske’ demonstranter – og jagtede dem hele vejen til fagforeningsbygningen, hvor de rigtige og ikke-voldelige pro-russiske aktivister havde slået lejr. Da volden først startede, blev den nemt rettet mod de rigtige anti-Maidan aktivister, og politiets provocateurs forsvandt ind bag politiets brigader. ..Undercover provocateurs skød mod fodboldskarerne for at starte volden. Volden blev dirigeret og trukket tilbage mod de politiske mål: anti-Maidan aktivisterne. Massemord fulgte herpå’
(se: ‘Hvad skete der i Odessa?’, 17.maj 2014, paradigmet.blogspot og wikispooks.com/wiki/2014_Ukraine_coup/Odessa_massacre)

Oliver Stone’s uhyggelige dokumentar, ‘Ukraine on Fire’ (video), er en meget lærerig fortælling om, hvordan USA, ukrainske og udenlandske Agent Provocateurs, omstyrtede Ukraine i 2014 ved et voldeligt coup d’état – dette er sandheden om Ukraine ( i modsætning til den fordummende fortælling, som vestlige massemedier konstant fabrikerer; at det var en organisk ‘folkelig’ opstand). Snigskytter skød mod både politi og demonstranter – ca. 14 politiofficerer og 70 demonstranter blev dræbt – for at opildne og manipulere demonstranterne til yderligere beserkergang mod den siddende regering. Oliver Stone havde store problemer med at distribuere ‘Ukraine on Fire’ i USA og vestlige lande, hvor den stort set er ukendt. Adskillige kilder viser, at snigskytterne arbejdede sammen med den ukrainske ‘opposition’. Andre kilder krydsvaliderer dette – bl.a. en nylig italiensk dokumentarfilm bekræfter dette via interviews med tre snigskytter af georgisk nationalitet (‘The Hidden Truth About Ukraine, Kiev Euromaidan Snipers Kill Demonstrators. Italian Documentary Bombshell Evidence’, Oriental Review, Global Research, 24. november 2017).

Den nyligt afdøde legendariske journalist, Robert Parry, forklarer også i ‘Ukraine on Fire’, hvordan USA finansierer politiske NGO-organisationer og medier siden 90’ene, dvs. under dække af NGO frontorganisationer, hvilket er en ændret strategi man iværksatte, bl.a. fordi CIA tidligere blev afsløret i at finansiere agendaer direkte for at fremme CIA’s geopolitiske agendaer. Idag fungerer De Hvide Hjelme, NED (National Endowment for Democracy), mf.l. som magtens forklædte efterretningstjenester, som udfører undergravende virksomhed mod stater, som har brug for ‘demokrati’ (se f.eks ‘Episode 338 – NGOs Are The Deep State’s Trojan Horses’ , Corbett Report, 21. maj 2018 )

Se også Oliver Stone’s seneste værk fra 2019, Revealing Ukraine, en eksplosiv og meget kontroversiel dokumentar.


Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har et relevant blogindlæg, som du ønsker at få udgivet her på PerBraendgaard.dk.

5 1 stem
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading