Kategorier
Gratis analyse Propagandabloggen Udvalgt

Kender du den anden historie om corona?

Dette indlæg er målrettet folk, der primært får deres nyheder om corona fra DR, TV2 og de andre almindelige nyhedsmedier. Send gerne linket til dem i din omgangskreds, som kunne have gavn af også at kende til den anden historie om corona.

Den første historie om corona

Du har formentlig hørt den første historie om corona. Den er svær at undgå. Det er den om, at det nye coronavirus er meget smitsomt og farligt, så vi skal bruge mundbind, spritte af, holde afstand, blive hjemme, lade os vaccinere samt følge en lang række andre påbud og anbefalinger fra Mette Frederiksen-regeringen.

Den anden historie om corona

Men har du også hørt den anden historie om corona? Det er den om, at det nye coronavirus ikke er mere farligt end det gamle influenzavirus, så der er ingen sundhedsfaglig grund til alle de voldsomme tiltag. Det er også den om, at coronasituationen bliver misbrugt af verdens regeringer til at bevæge samfundet i retning af et fascistisk-kommunistisk digitalt diktatur, hvor almindelige mennesker og virksomheder mister frihed og ejendom, som bliver opslugt af stater, centralbanker og de meget store globale virksomheder.

Fælles om frygt

Det, der er fælles for både den første og den anden historie om corona, er, at der virkelig er noget at være meget bange for. Vi er alle fælles om at være bange. Dem, der tror på den første historie, er bange for coronavirus og CoVid-19-sygdommen. Man er bange for selv at blive smittet og/eller for at komme til at smitte andre, der er mere sårbare end en selv. Dem, der tror på den anden historie, er bange for at miste frihed til at leve uden overvågning og/eller bange for at miste friheden til at drive privat virksomhed på et frit marked, herunder frygt for fyring og konkurs.

Hvilken historie er mest sand?

Den eneste måde, man kan komme nærmere sandheden om de to forskellige historier om corona, er ved at have en åben og fri debat om emnet med fokus på fakta. Dem, der kun har hørt om den første historie, bør også blive informeret om den anden. Og omvendt. Og så skal man lade være med at tage det personligt og blive sur, hvis nogen har et andet syn på coronaen. Man skal altid have et åbent sind overfor folk med andre opfattelser, uanset om man føler sig overbevist om historie 1 eller 2. Lad dem fremføre beviser for deres historie. Lad dem argumentere. Lad dem debattere. Og find ud af hvad du selv tror på.

Sandheden behøver i øvrigt ikke være enten den ene eller den anden historie. Der kan være sandheder og løgne i begge historier, så måske er sandheden om corona en helt tredje…

Tilmeld
Besked om
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x