Mundbind og det nye evidenshierarki: Jeg har mistet tilliden til Sundhedsstyrelsen

Jeg har været med til at udvikle evidensbaserede retningslinjer i Sundhedsstyrelsen. Dengang gik vi ud fra det klassiske evidenshierarki, hvor evidens fra randomiserede interventionsforsøg vægter højest.

Det er mit indtryk, at Sundhedsstyrelsen nu med Søren Brostrøm i spidsen har valgt eller er blevet underkastet et nyt øverste niveau af evidens, som er politisk.

Selvom en randomiseret interventionsundersøgelse nu har vist, at mundbind ikke sænker risikoen for smitte med det nye coronavirus, så fastholder Sundhedsstyrelsen sin støtte til regeringens mundbindspolitik.

Sundhedsstyrelsen var engang en sundhedsfaglig styrelse. Den er desværre nu blevet reduceret til en sundhedspolitisk styrelse. Dette er netop karakteristisk for en sundhedsfascistisk statsudvikling (og sundhedsliberal demokratiafvikling) – og meget skræmmende og skadelig for folkesundheden og friheden.

5 9 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments