Mundbind øger risikoen for diabetes

Den danske mundbindsundersøgelse viste, at en stor andel af mundbindsbrugerne reducerede deres fysiske aktivitet. Det kan skyldes, at mundbind øger risikoen for åndenød, hvorfor man så naturligt reagerer ved at være mindre fysisk aktiv.

Det er særdeles veldokumenteret, at fysisk inaktivitet er en meget stor risikofaktor for udvikling af type 2-diabetes. Reduktion i fysisk aktivitet øger endvidere risikoen for vægtøgning, hvilket yderligere øger risikoen for, at man bliver kunde hos Novo Nordisk, der i øvrigt også er medlem af World Economic Forum.

Det, vi gør nu for at undgå én sygdom, CoVid-19, øger dermed samtidig risikoen for en anden alvorlig sygdom, type 2-diabetes. Kravet om brug af mundbind kan vise sig at være den mest effektive markedsføring for Novo, da det direkte skaber nye kunder. Når en stor andel af hele befolkningen reducerer deres fysiske aktivitet i hverdagen, så kan det have gigantiske konsekvenser på forekomsten af type 2-diabetes i befolkningen – og dermed tilstrømning af nye kunder til Novo-butikken.

I min læsning af mundbindsstudiet fra Rigshospitalet har jeg i øvrigt ikke kunnet finde data om effekten af brug af mundbind på risikoen for at blive ramt af en bakteriel (altså ikke virus) lungebetændelse. Forskerne skriver, at de har undersøgt det, men de rapporterer ikke resultaterne hverken i artiklen eller supplementet. Jeg har derfor i går kontaktet den korresponderende forfatter for at få dette oplyst. Jeg spørger, fordi jeg har hørt rygter fra pålidelige kilder om, at studiet netop viste, at forekomsten af bakteriel lungebetændelse steg i den gruppe, der brugte mundbind.

En analyse af vævsprøver fra influenzaepidemien i 1918 har vist, at folk ikke døde af influenza, men af bakteriel lungebetændelse. Dengang fra 1918-1920 skulle befolkningen også bruge mundbind og lignende anordninger. Det er uklart, hvor mange der dengang døde af influenzavirus, og hvor mange der døde af bakterielle infektioner som følge af brug af (beskidte) mundbind. Men vævsprøverne tyder som sagt på, at det i hvert fald ikke var influenzaen i sig selv de døde af, der var også bakterier på spil, og vi skal have gravet dybere i, hvordan brug af mundbind påvirker risikoen for bakteriel lungeinfektion og andre sygdomsfremkaldende bakterier i kroppen. Det er jo absurd, hvis kampen mod en ikke så farlig virus baner vejen for en mere farlig bakterie.

Reduktion i fysisk aktivitet øger endvidere risikoen for at en lang række andre sygdomme ud over type 2-diabetes, bl.a. hjertekarsygdom og kræft. Når motionsmuligheder samtidig tvinges til at holde lukket, så kan vi forvente et boom i disse andre sygdomme, som nogen sikkert vil prøve at camouflere som senfølger til CoVid-19, selvom det reelt er senfølger af politikken mod CoVid-19.

4.4 7 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments