Vejen ud af mainstream er sidelæns

Hvad gør man, hvis man befinder sig på dybt vand i en flod, hvor vandet strømmer stærkt i én retning?

Man kan finde noget flydende at klamre sig til. Holde op med at gøre modstand og bare flyde med strømmen.

Hvad gør man, hvis man frygter, at floden ender i stort, farligt vandfald?

Man kan prøve at svømme imod strømmen, men man vil nok hurtigt opdage, at strømmen er for stærk.

Det smarteste er at svømme til siden, så man kan nå ind til kanten. Først når man har fødderne på tør grund, kan man se klart, hvor strømmen egentlig ville have ført hen. Derfra kan man eventuelt gå op på en bjergtop for at få bedre udsigt. Så kan man endnu bedre se, hvor floden havde sit udspring, og hvorvidt den vil ende i et farligt vandfald eller ej. Fra bjergtoppens klare udsigt kan man også se, at der er andre floder og veje, der ikke er så farlige. Og man kan overveje, hvor det egentlig er, man selv ønsker at bevæge sig hen i stedet for at lade hovedstrømmen bestemme.

Man svømmer til siden i hovedstrømmen ved både at acceptere strømmens retning og styrke og samtidig gøre den smule, man kan trods alt kan fra øjeblik til øjeblik for at bevæge sig sidelæns med små skridt i stedet for imod strømmen. Det kræver stadigvæk styrke og en målrettet indsats. Og det kan tage tid at nå ind til land. Men det er kampen værd. Når man så først står på land, så kan man jo altid vurdere, om man vil kaste sig ud i mainstream igen. Det kan jo være, at den faktisk ikke var så slem, som man frygtede. Det kan også være, at den er meget værre. Det er umuligt at vide, så længe man blot flyder med strømmen i bunken af andre passive flydere.

Dette billede kan overføres til den aktuelle coronasituation. Der er en hovedstrøm af information i de herskende medier m.v. Den fortæller, at corona er farlig, så al social kontakt mellem mennesker skal undgås, lukkes eller forbydes. Men hvad nu, hvis det bare er en blandt mange mulige strømme i et stort landskab, der tilmed rummer mulighed for, at hver enkelt kan gå sin egen vej uden nødvendigvis at skulle tvinges med i nogen som helst strøm? Og hvad nu hvis den store flod med den stærke strøm, der suger alle med mod det altødelæggende vandfald, er kunstigt skabt af Mørkets kræfter? Det er i sidste ende op til dig, om du vil flyde med eller søge mod land. Du bestemmer, om du vil gå under eller gå op.

5 5 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
2 Comments
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Skytten
Skytten
fredag, 18 december 2020, 19:54 19:54

Her er vist et eksempel på en nyhed som aldrig når hovedstrømmens medier: https://www.who.int/news/item/14-12-2020-who-information-notice-for-ivd-users Omsider er WHO kommet på banen med en advarsel om de mange falske positive svar PCR-testen giver. De skriver ligefrem at man skal kigge på symptomer og klinisk tilstand m.v. og i øvrigt notere antallet af cykler der gav det positive resultat, så sundhedsvæsenet har denne information med i tilfældet af behandling. Det lyder jo helt fornuftigt, men gad vide hvorfor de først kommer med det nu? Det har de jo været klar over hele tiden og senest i april må det have været lysende klart… Read more »