Kategorier
Åbne breve Brændgaard Bloggen Coronabloggen

Her er min klage over mundbindsbøden

Jeg har i dag sendt denne besked til Rigspolitiet:

Jeg har modtaget en bøde på 2.500,- kr. med følgende begrundelse: 

“Beskrivelse af forseelsen

Overtrædelse af bekendtgørelse nr. 1532 af 27. oktober 2020 om krav om mundbind m.v. i kollektiv trafik m.v. i forbindelse med håndtering af covid-19 § 8, stk. 2, jf. §2, stk. 1 og stk. 2, ved den 13. december 2020 ca. kl. 13.00 i Trafikhallen Hovedbanegården, Banegårdspladsen 7 i København, at have nægtet at bære mundbind eller visir uden at havde en anerkendelsesværdig årsag, efter at være blevet bortvist fra stationsområdet af DSB og politiet.”

Jeg er uenig i bøden og vil derfor anmode om et retsmøde. 

Jeg er uenig af bl.a. følgende grunde: 

1. Jeg oplyste en anerkendelsesværdig grund: Jeg får vejrtrækningsbesvær og kvælningsfornemmelser. 

2. Det er usandt, at jeg blev bortvist, før jeg fik bøden. Jeg stod og ventede foran politistationen på Hovedbanegården for at anmelde to personer for forbrydelser. Jeg blev ikke lukket ind. To betjente kom i stedet ud bagfra og begyndte at udspørge mig om mit manglende mundbind, og de nægtede at høre efter, da jeg sagde, at jeg faktisk kom for at anmelde to personer for alvorlige forbrydelser. Jeg forklarede, hvorfor jeg ikke brugte mundbind, at jeg får vejrtrækningsbesvær og kvælningsfornemmelser af det, hvorefter jeg blev sat i armlås og ført ind på stationen. Jeg forklarede igen, hvorfor jeg ikke brugte mundbind, og jeg tilbød endda en uddybende, personligt krænkende forklaring om min sygdomshistorie med angstreaktioner på mundbind, selvom der intet sted i mundbindsbekendtgørelsen står noget om, at man skal angive personlige helbredsoplysninger om årsagen til det oplevede ubehag og vejrtrækningsbesvær. Mit privatliv er dermed blevet krænket.

3. Jeg har anmeldt de to betjente for ulovlig frihedsberøvelse, og der verserer en adskilt sag om det. 

Jeg forventer frifindelse, udbetaling af erstatning for ulovlig frihedsberøvelse og privatlivskrænkelse samt en retfærdig dom over de to voldelige betjente.

Jeg offentliggør denne klage, da min tillid til det danske politi desværre kan ligge på et meget lille sted.  

Med venlig hilsen

Per Brændgaard Mikkelsen


Discover more from pB

Subscribe to get the latest posts to your email.

4.4 14 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from pB

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading