2021: Jeg springer helt ud som journalist

2020 blev året, hvor jeg for alvor accepterede, at jeg er journalist, og PerBraendgaard.dk er mit medie. Sådan har det nok været i flere år, men jeg har i stedet været irriteret på de almindelige medier og journalister, som efter min mening ikke gør deres arbejde godt nok.

Nu i 2021 vil jeg derfor gå all in som freelance journalist med mit eget medie i form af PerBraendgaard.dk og med fokus på de vigtige emner indenfor sundhed, eksistens og samfund, som de almindelige medier fordrejer eller udelader. Det varmeste emne i 2020 var coronaen, og det bliver det nok også i 2021.

Statistikken for trafikken på PerBraendgaard.dk viser ganske gode tal, synes jeg selv. Der var godt 17.000 brugere pr. måned i gennemsnit i det forgangne år. I den seneste måned, dvs. december, var der knap 27.000 brugere. Det er selvfølgelig ingenting sammenlignet med ekstrabladet.dk og dr.dk, men det giver et potentiale at bygge videre på. Interessen og behovet for en ny slags journalistik er der, kan jeg se på den meget positive feedback, jeg får fra brugere fra nær og fjern.

Betal hvad du kan og vil

Ligesom Ekstra Bladet og DR gør deres indhold på nettet gratis tilgængelig for alle, så vil jeg også fortsat lade min journalistiske produktion her på siden være gratis at læse, se og lytte til for enhver. I modsætning til de andre medier, så får mit lille netmedie hverken millioner (Ekstra Bladet) eller milliarder (DR) i støtte hvert år fra de magthavere, som alle journalister burde forholde sig kritiske overfor, men som de naturligvis ikke gør, da der er grænser for, hvor meget man bider den hånd, der fodrer.

Jeg vil i stedet finansiere mit frie medie af valgfri betaling fra brugerne. Det betyder, at du selv bestemmer, om du vil betale, og hvis du vil betale, så bestemmer du selv, hvor stort beløbet skal være, og om det skal være et enkelt engangsbeløb eller et fast månedligt beløb. Det, der er småpenge for den ene, kan jo være en formue for den anden – og man skal selvfølgelig ikke betale for noget, som man synes er noget lort.

Jeg vil bestræbe mig på at producere så lidt lort som muligt. Jeg vil lave undersøgende, konstruktiv journalistik, der er system- og magtkritisk, og som kommer med forslag til løsninger på problemerne. Det vil jeg gøre indenfor en ramme af humanistiske og liberale værdier – og med en klar etisk holdning om, at livets mening er spirituel og ikke materiel.

Jeg vil fortsat dele nyheder på de sociale medier, men da disse er udsat for avancerede former for censur, så vil jeg anbefale dig at abonnere på min gratis nyhedsmail eller simpelthen besøge PerBraendgaard.dk regelmæssigt, hvis du vil følge med.

Jeg vil fortsat afstå fra at skrive kommentarer på de sociale medier. Hvis du vil skrive en kommentar til mit journalistiske arbejde, så opret en gratis profil på PerBraendgaard.dk og brug den til at skrive kommentarer til artikler m.v. Så skal jeg nok besvare dine spørgsmål og forholde mig til din værdifulde feedback.

Og om jeg kan leve af dette afhænger sådan set af dig…

Tilmeld
Besked om
3 Comments
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Kim_Osboel
Kim_Osboel
søndag, 3 januar 2021, 9:27 09:27

Alternativt kan du jo altid søge Mediestøtte Per 🙂

https://kum.dk/kulturomraader/medier/mediestoette

Marianne Thornberg
Marianne Thornberg
søndag, 3 januar 2021, 10:05 10:05

Hvilket godt initiativ. Ikke bare et initiativ, men et initiativ med mening i og som er med til at gøre verden til et bedre sted.