Kategorier
Åbne breve Brændgaard Bloggen Coronabloggen

Åbent brev: Klage over Lægerne i Bartholinsgade

Jeg ønsker at klage over Lægerne i Bartholinsgade.

I dag (05.01.2021) havde jeg en tid kl. 14:00 til årskontrol for en angstlidelse (OCD), som jeg har døjet med, siden jeg var 16 år.

Jeg mødte op uden mundbind og gik ind til sygeplejersken, da det blev min tur. Hun kommenterede intet om mit fraværende mundbind. Hun tager blodprøve, lægger mig på briksen og måler EKG samt måler min vægt og taljeomkreds. Til sidst beder hun mig om lige at vente, da hun, så vidt jeg forstår det, skal hente et blodtryksapparat. Efter nogle minutter kommer hun tilbage og siger kortfattet og bestemt, at hun bliver nødt til at afbryde undersøgelsen, fordi jeg ikke har mundbind på. Jeg svarer, at jeg er allergisk, og at jeg jo i øvrigt ikke har haft det på på noget tidspunkt. Hun svarer, at hun først har bemærket det nu. Jeg forklarer, at jeg får en angstreaktion, hvis jeg tager mundbind på, som jeg bl.a. mærker som vejrtrækningsproblemer og kvælningsfornemmelser. Jeg forklarer yderligere, at jeg selv tror, at det skyldes, at jeg opfatter mundbind som fascisme. Det lød hun til at være ligeglad med, men hun tilbød at hente lægen. Da lægen så kom ind, så gentog hun ordren om, at jeg skulle forlade klinikken. Jeg forklarede igen, at jeg var lovligt fritaget, og jeg bad lægen fortælle mig, hvilket lovgrundlag der var for, at forhindre en angstpatient, der får angstanfald af mundbind, i at få gennemført en undersøgelse, som næsten var færdig. Det kunne hun ikke svare på. Hun sagde noget med, at det er for at beskytte de andre patienter mod corona. Jeg spurgte, om hun kendte den undersøgelse fra Rigshospitalet, der jo viste, at mundbind ikke virker. Hun svarede, at det gjorde hun ikke, at hun i øvrigt var ligeglad med den, og at jeg altså skulle gå nu. Det gjorde jeg så med den besked, at de nu havde mistet en kunde, og at jeg i øvrigt ville klage og skrive et offentligt indlæg om sagen. Det kan simpelthen ikke være rimeligt, at man som patient skal behandles på den måde at systemet.

Jeg ønsker at klage over, at Lægerne i Bartholinsgade nægter at gennemføre en planlagt undersøgelse, når jeg har angivet en lovlig grund til ikke at bære mundbind.

Klagen er nu sendt til Styrelsen for Patientklager.


Discover more from per Brændgaard

Subscribe to get the latest posts to your email.

4.4 16 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading