Hvem er Marianne Bedsted?

Efter at have delt dette tidligere indlægLinkedIn har jeg modtaget kritik for at være upræcis i min beskrivelse af DR-bestyrelsesforkvinde Marianne Bedsteds forbindelse med Bilka, Føtex og Netto. Det vil jeg gerne specificere i dette indlæg.

Marianne Bedsted er i følge denne side på Sallinggroup.com Senior Vice President, Salling Department Stores & Franchise. Det har hun været siden 2014. Siden 2019 har hun samtidig været bestyrelsesformand M/K for Danmarks Radio.

Der fremgår endvidere af denne side på Sallinggroup.com, at Marianne Bedsted er en del af Salling Groups samlede ledelse. På denne side fremgår det, at Salling Group bl.a. driver butikkerne Bilka, føtex, Netto og Salling.

Problematisk dobbeltrolle

Det er således dokumenteret, at Marianne Bedsted har en problematisk dobbeltrolle som både bestyrelsesformand for DR og del af ledelsen af den virksomhed, der driver nogle af de største supermarkedskæder i Danmark. Dobbeltrollen er problematisk, fordi coronapropagandaen og -politikken i Danmark har medført, at mange af de store supermarkeders konkurrenter (de mindre butikker) er blevet tvunget til at holde lukket, hvorfor markedet er flyttet fra de små butikker til de store supermarkeder.

Marianne Bedsted har derfor haft en forretningsmæssig interesse i at lade DR udføre regeringens coronapropaganda i stedet for rigtig journalistik, der jo forholder sig kritisk til magthaverne og ikke blot fungerer som talerør for dem. Bedsted kan have været den øverste stopklods for ethvert journalistisk initiativ til andet og mere end copy/paste. Hvis DR’s formand M/K havde haft en toplederstilling i en virksomhed, der var blevet ramt og ikke fremmet af corona-restriktionerne, så ville DR måske have fået lov til at bedrive i det mindste en lille smule rigtig journalistik om sagen i 2020.

4.4 9 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments