Journalistik om coronajournalistik: DR vil ikke besvare spørgsmål

DR ønsker ikke at besvare spørgsmål om deres coronajournalistik. I hvert fald ikke fra mig.

Den 7. januar stillede jeg via e-mail DR’s nyhedsdirektør Sandy French dette spørgsmål:

Jeg er freelance journalist og har fulgt DR’s dækning af corona. Jeg vil gerne lave et interview med dig eller en anden fra DR, hvor jeg stiller nogle spørgsmål om DR’s redaktionelle og journalistiske prioriteringer m.v. i relation til coronasagen. Er det muligt? 

Jeg har i dag modtaget hendes korte svar via e-mail:

“Det er desværre ikke muligt.”

Ingen begrundelse.

Konklusionen er altså den enkle, at ingen fra DR vil stille op til interview med mig om deres dækning af coronaen. Hvorfor mon de ikke vil det? Hvad er de bange for? Er der ikke plads i deres knap 4 milliarder kr. pr. år budget til at afsætte en times tid til at tale med en undersøgende journalist? Og hvad mon det egentlig betyder at være ansvarshavende nyhedsredaktør – eller nyhedsdirektør – i DR? Hvis DR ikke vil stå til ansvar overfor folket, hvem ønsker de så at stå til ansvar overfor?

Det og meget mere kan vi så kun spekulere over, nu hvor DR ikke selv vil svare.

Tilmeld
Besked om