Kan man være uvildig ekspert, når man samtidig medvirker i propaganda?

Den 29. januar kl. 14 offentliggøres en rapport om regeringens coronaindsats udarbejdet af en gruppe ‘uvildige eksperter’, fortæller Altinget.

Men er man ‘uvildig ekspert’, når man beredvilligt under rapportens udarbejdelse har medvirket i coronapropaganda i regeringens primære propagandamedie DR?

Under overskriften LÆS SVARENE fra frontpersonalet: ‘Jeg har i den grad begrænset, hvor meget jeg besøger min familie’ medvirker en af de ‘uvildige eksperter’, Lars Østergaard, i en DR-artikel, der gør brug af propagandabegreber som f.eks. ‘frontpersonale’, og som i det hele taget har en fuldstændig ukritisk tilgang til coronasagen. Artiklen er fra 11. januar 2021.

Lars Østergaard medvirkede også i denne DR-artikel fra 17. september 2020, hvor han lægger op til, at der skal sættes hårdt ind mod stigende smittetal.

Ingen af de andre i ekspertgruppen har en sundhedsvidenskabelig uddannelse. Det betyder i praksis, at Lars Østergaard har enerådende magt til at definere det narrativ, der kontekstualiserer analysen af regeringens coronapolitik. Det efterlader os med det kroniske problem i den politiske coronadebat med pseudoemner, hvor debatten aldrig forholder sig til sandhedsværdien af det narrativ som regeringens coronapolitik er baseret på. Alt andet end debat om sandhedsværdien af coronanarrativet er sekundært. Så længe der ikke er nogen offentlig debat om det, så er der slet ingen reel offentlig debat om corona, og illusionen om sundhedsfascisme som den eneste farbare vej bliver fastholdt.

3.7 7 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments