Anmeldelse af DR m.fl. til politiet og anmodning om politibeskyttelse til journalist

I den snart forgangne uge har jeg forsøgt at tale med både DR og TV2 om deres coronapropaganda, ligesom jeg har forsøgt at få lov til at besøge en covid-afdeling på et dansk hospital. I alle tilfælde blive døren lukket.

I går ved demonstrationen gik jeg hen til en journalist fra TV2 og spurgte, hvorfor de laver propaganda i stedet for journalistik om corona. Hun flygtede og sendte sin medbragte bodyguard i flæsket på mig i stedet for. Jeg prøvede selvfølgelig igen, men bodyguarden forhindrede mig effektivt i at stille journalisten spørgsmål om hendes journalistik.

Jeg har endvidere igen forsøgt at trænge igennem til DR, som kun besvarer spørgsmål via e-mail. Jeg prøvede først via telefon, og ham jeg talte med i nyhedsredaktionen klaskede røret på, da jeg nævnte ordet ‘propaganda’. Den måde DR besvarer spørgsmål via e-mail opfatter jeg ikke som at besvare spørgsmål. Vurder selv; her er min korrespondance med DR:

Jeg startede med at spørge:

Jeg er freelance journalist i gang med research om DR’s journalistiske nyhedsdækning af coronasagen. 
Det er mit indtryk, at DR har udført propaganda (organiseret, overtalende kommunikation) i stedet for journalistik om corona. Det vil jeg gerne uddybe overfor DR og lade DR forklare den valgte tilgang.  
Hvem fra DR vil stille op til et interview med mig? 

Per M E Christiansen fra DR Kommunikation og Presse svarede mig:

Tak for din henvendelse. Inden jeg finder ud af, hvem der evt. kan tale med dig, skal jeg lige vide, hvad det mere konkret er, du vil spørge om. Da jeg ikke kan se, at du er tilknyttet et medie, skal jeg også vide,  hvor du evt. agter at publicerer en evt. artikel.

Så vidt så godt, tænkte jeg, så jeg svarede ham:

Det vil blive publiceret på PerBraendgaard.dk – Danmarks nye folkefinansierede medie med konstruktiv journalistik.

DR-kommunikationsmanden svarede:

Tak. Og dine spørgsmål med eksempler på det, du kalder propaganda?

Hvortil jeg svarede:

Eksempler: https://perbraendgaard.dk/2020/12/29/dagens-nyheder-fra-dr-62-propaganda-for-corona/

Det sidste jeg derefter hørte fra DR fra denne besked:

Vi er stærkt i tvivl om, hvad du vil have DR til at svare på. DR’s af dækning af udviklingen af coronasmitte baserer sig på faktuelle oplysninger, ekspertvurderinger mv. Hvis du kan dokumentere konkrete fejl eller andet, vil vi kigge på din henvendelse. Men du må lægge den konkrete kritik frem, før vi kan tage stilling til, om nogen fra DR stiller op.

DR har ikke svaret på denne sidste besked, som jeg sendte til dem:

I bringer ingen udtalelser fra eksperter, der er uenige i det herskende narrativ om corona. Det er forskellen på propaganda og journalistik. 

Konklusion: DR ønsker ikke at forklare og forsvare deres journalistiske linje i relation til corona. DR ønsker ikke at forklare, hvorfor de opfatter det som journalistik og ikke som propaganda. Vi kan så kun spekulere på årsagen til, at de ikke ønsker det.

Det lykkedes mig heller ikke at få lov til at lave en reportage fra Rigshospitalets covid-afdeling. Jeg fik det indtryk fra dem jeg talte med der og fra myndighedernes coronahotline, at man skal være journalist fra et godkendt medie, før man får lov til at lave reportager om det.

Disse erfaringer bekræfter min hypotese om, at vi befinder os i en propagandakrig, hvor dørene bliver smækket i for journalister, der søger sandheden om corona.

Jeg vil derfor anmelde disse forhold til politiet med henblik på, at de anholder de mistænkte, sigter dem for propaganda mod folkefriheden, starter en efterforskning og forhåbentlig kan få de ansvarlige til at udtale sig om deres aktiviteter i det, jeg opfatter som en kommunikationskrig mod det danske folk. En mulighed er endvidere, at jeg med politibeskyttelse kan få adgang til redaktioner og covid-afdelinger for at se, hvad der egentlig foregår. Det burde jo også være i politiets interesse ikke at blive misbrugt af en udenlandsk besættelsesmagt mod det danske folk, som de selv er en del af.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments