Ny undersøgelse: Kun 3 % af danskerne går imod regeringens coronapolitik

Mange aktivister prøver at vække danskerne til en kritisk holdning til Mette Frederiksen-regeringens coronapolitik. Men det går meget langsomt med det, viser ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

HOPE-projektet overvåger danskernes holdninger og adfærd under coronaen. Det er forskere fra School of Business and Social Sciences ved Aarhus Universitet, der står bag.

De udgav en ny rapport den 22. januar 2021, der bl.a. giver en empirisk vurdering af omfanget af danskere, der forholder sig skeptisk eller kritisk til det herskende narrativ om corona.

HOPE-undersøgelsen viser, at andelen af danskere, der mener, at regeringens reaktion på corona-virussen har været for vidtgående er lav men stigende. Den 10. april 2020 var andelen på knap 2 %. Den 16. januar var andelen steget til ca. 3 % af befolkningen. Samme tendens set i andelen der er bekymrede for deres demokratiske rettigheder.

Undersøgelsen viser også, at mens flere end 90 % har tillid til autoriteter og organisationer, så er det kun knap 60 % har tillid til medierne i forhold til corona.

Fra december 2020 til januar 2021 af andelen af danskere, der helt sikkert ikke vil tage imod en vaccine faldet fra 6,6 til 2,2 %. Tvivlernes andel af befolkningen er gået ned fra 16,6 til 10,3 %.

Undersøgelsen viser også, at omkring 40 % af unge føler sig ensomme, ligesom der er sket en stigning i andelen, der føler sig stressede både blandt unge og midaldrende.

Forskerne oplyser i rapporten, at andelen af personer, der ikke kan blive ved med at overholde restriktionerne ret meget længere, har ligget stabilt på 10-14 % gennem hele perioden.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments