Ordentlige mennesker falder ikke for konspirationsteorier

Jeg har tidligere her i bloggen givet udtryk for, at jeg godt forstår, hvis du ikke orker at sætte dig ind i andre teorier om coronaen end dem, du ser og hører fra den almindelige presse. Du har jo ikke tid til at sætte dig ind i alt, og man er jo nødt til at vise tillid til journalister, eksperter og myndigheder. Hvis man ikke kan have tillid til dem, hvad er det så for et samfund, vi lever i?

Jeg forstår udmærket, at du har travlt med at leve dit liv. Du har arbejde, uddannelse, parforhold og børn, som skal passes og plejes, og når du endelig har en ledig stund, så vil du hellere bruge den på noget rart. Fjernsyn, Netflix, YouTube og Spotify står i kø foran din opmærksomhed, når den er fri et øjeblik, så den hurtigt bliver fanget ind igen. På den måde går hver dag med opmærksomheden fanget i noget vigtigt eller rart fra øjeblik til øjeblik. Så hvornår er det lige, at du skulle finde tiden til at sætte dig ind i alle mulige andre teorier om, hvad coronaen handler om?

Du har jo i øvrigt også lært, at alle, der mener noget fundamentalt andet, end studieværterne på DR læser op dag ud og dag ind, de er ‘konspirationsteoretikere’. Da du ikke opfatter dig selv som hverken paranoid, dum eller overtroisk, som alle konspirationsteoretikere jo er, så er det ikke ligefrem en tiltrækkende etikette at få klistret på sig. Du synes måske heller ikke, at sølvpapirshat er særligt klædelig.

Måske undrer du dig af og til lidt over, at gamle dages betegnelser som ‘systemkritiker’, ‘intellektuel’ og ‘samfundsrevser’ er gået i glemmebogen, men det er vel nok fordi, at samfundet nu er blevet så gennemgribende godt, at der ikke længere er nogen grund til debat om nogen fundamentale spørgsmål. Hvis man er uenig i noget nu, så må man jo pr. definition være tosset – eller i hvert fald en irriterende brokkerøv, som ingen gider høre på.

Du ved sikkert også, hvordan dine venner og kolleger vil reagere, hvis de finder ud af, at du ikke længere tror på coronaen. Du vil jo blive udstødt af flokken – fyret og smidt på gaden – og den frygt er basal for alle mennesker.

Derfor gør du, som de andre, der også gør, som de andre, der også gør, som de andre, der også gør, som de andre, der også gør, som de andre, der også gør, som…

4.4 27 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
1 Comment
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Ola
Ola
torsdag, 25 februar 2021, 22:04 22:04

Tak for endnu en træfsikker og meget god tekst.