Kategorier
Coronabloggen Indlæg Offentlig Pensum Sundhed (gratis) Sundhedsbloggen Sundhedspressen Sundhedspressen: Forside

Optimal ernæring og sund livsstil som naturlig vaccine mod covid-19

Jeg vil i en ny serie af artikler her på PerBraendgaard.dk lancere et alternativ til at blive medicinsk vaccineret mod covid-19. Dette er den første artikel i serien.

Alternativet til vacciner med kanyler består ganske enkelt i optimal ernæring og sund livsstil med fokus på immunforsvaret. Forskning har gennem årtier dokumenteret, at ernæringen og livsstilen i øvrigt påvirker immunforsvaret mod virusser – også coronavirusser – på centrale og afgørende måder. I en tid og i et miljø med flere smitsomme og sygdomsfremkaldende virusser giver det god mening at passe på sig selv og sine kære via optimal ernæring. Især hvis du af en eller anden grund ikke kan eller vil tage imod statens og medicinalindustriens tilbud om vaccination mod covid-19.

Det nye program kalder jeg Naturlig Corona Vaccine (NCV), da programmet består af naturlige metoder, da programmet forebygger alvorlig sygdom som følge af smitte med coronavirus, og da efterlevelse af programmet tilstræber at påvirke immunforsvarets reaktion på virus på en gavnlig måde, ligesom en vaccine fremstillet på en medicinfabrik også gør. Der er selvfølgelig tale om forskellige virkningsmekanismer, men det tilsigtede resultat er det samme: mindre risiko for alvorlig sygdom i et miljø med coronavirus i omløb.

Der kan være flere gode grunde til ikke at tage imod en medicinsk vaccine, og det må altid afhænge af en individuel vurdering, om man er til Medicinsk Corona Vaccine (MCV) via kanyle i skulderen eller Naturlig Corona Vaccine (NCV) via kost og livsstil. De to programmer kan også kombineres, hvilket muligvis også kan gøre det lettere at tåle den medicinske vaccine for dem, der ellers kunne blive syge af den.

En fordel ved NCV er, at programmet øger sundheden generelt og reducerer risikoen for andre sygdomme ud over covid-19. Risikoen for bivirkninger er samtidig lavere og lettere at håndtere med NCV. Efterlevelse af NCV bør efter min mening give samme politiske rettigheder som efterlevelse MCV, herunder adgang til butikker, koncerter, rejser, m.v. Der kan tilmed udvikles en specifik app til NCV, der kan hjælpe til at monitorere efterlevelsen af programmet. Det er velkendt, at efterlevelsen (adhærensen) er den største udfordring i praksis især ved komplekse sundhedsprogrammer som NCV.

Efterlevelsen kan løbende monitoreres ved regelmæssigt, f.eks. hver 14. dag, at vurdere, hvorvidt man har efterlevet hvert punkt i programmet. Efterlevelsen kan vurderes på en skala fra 0 til 10, hvor 0 betyder, at man slet ikke har efterlevet det, og 10 betyder, at man har efterlevet det fuldt ud. Den samlede efterlevelse eller score af NCV-programmet kan derefter beregnes og vurderes over tid. Det er så et politisk spørgsmål, om dette kun skal være til eget brug, om en sundhedsvejleder også skal have adgang til data, eller om det skal integreres i det statsgodkendte vaccinepas og kampen om den grønne prik i adgangs-appen.

5 4 stemmer
Brugervurdering
1
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading