Naturlig Corona Vaccine bonusråd: Få K-vitamin nok

Dansk forskning har vist, at mangel på K-vitamin er koblet til særligt hårde coronaforløb.

Det underbygger betydningen af at spise masser af grøntsager og fiberrig kost som led i Naturlig Corona Vaccine-programmet.

K-vitamin findes især i grønne grøntsager, og kostfibre fungerer som næring til de sunde bakterier i tarmen, der også kan danne K-vitamin.

Her er en top 10 over meget gode kilder til K-vitamin:

  1. Persille
  2. Spinat
  3. Purløg
  4. Broccoli
  5. Rosenkål
  6. Grønkål
  7. Spidskål
  8. Rødkål
  9. Kikærter
  10. Salat

De fleste multivitamintilskud indeholder ikke K-vitamin. Det skyldes uklarhed om, præcis hvor meget man har brug for at indtage i færdig form, da en sund tarm også kan producere meget, og at K-vitamin kan hæmme virkningen af blodfortyndende medicin, som mange danskere tager. I de senere år er der dog kommet flere og flere kosttilskud på markedet med K-vitamin. Det burde dog ikke være nødvendigt med kosttilskud af dette vitamin for de fleste, hvis man spiser sundt og varieret og husker de grønne sager. På den anden side så kan et tilskud med 100 % anbefalet daglig tilførsel af K-vitamin give en ekstra sikkerhed for at få nok i perioder, hvor kosten måske ikke er optimal. Da K-vitamin er fedtopløseligt, så skal K-vitamin indtages sammen med fedt for at blive optaget.

5 3 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments