Korrektion om modstandsbevægelsen efter 1940-besættelsen

Jeg har modtaget en besked fra en kvinde med større viden om Danmarks besættelseshistorie end jeg. Hun gør mig opmærksom på, at modstandsbevægelsen i Danmark sidst startede i 1941, men de fleste danskere var modstandere af modstandsbevægelsen i starten. De fleste danskere syntes, at Danmark blot skulle samarbejde med besættelsesmagten fra Nazi Tyskland.

Der skulle så gå to år, hvor modstandsbevægelsen mødte voldsom modstand både fra nazisterne og fra folket, før det blev en folkelig bevægelse, og hvor modstandsfolkene ikke blev stemplet af andre danskere som landsforrædere.

Det er præcis det samme, der sker nu; de fleste danskere synes, at vi blot skal samarbejde med besættelsesmagten, ligesom vores regering og dronning gør, der misbruger corona og sundhed til at besætte vores frihed. Fjendens angreb er meget mere snedigt, udspekuleret og psykologisk denne gang, men det ændrer ikke ved, at der er tale om en besættelse af det danske folk og vores frihed, og at det er vores ret og pligt at gøre modstand. Heldigvis er der masser af muligheder for fredelig, lovlig modstand denne gang. Du kan f.eks. starte med at tage din maske af, så du kan trække vejret og ytre dig frit. Ilt er sundt.

4.5 19 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments