Sådan virker kærlighed og kram mod corona

Hvad er kærlighed? Hvad er kram? Hvad er corona? Svarene på disse spørgsmål burde være enkle, men de er faktisk ret komplicerede. Og i svarene på spørgsmålene ligger samtidig vejen ud af den coronabesættelse, som Danmark er blevet lammet af.

Corona er efter min mening mindst to forskellige fænomener:

  • Navnet på et virus, som en velernæret og ikke for stresset krop sagtens kan håndtere
  • Navnet på det psykologiske propagandavåben, som den fremmede besættelsesmagt indtil videre med alt for stor succes har brugt mod det danske folk

Okay, men hvad er kærlighed så?

  • Den almindelige form for kærlighed, som du automatisk tænker på, når du hører ordet
  • Den ubetingede, eller spirituelle kærlighed, som bl.a. Buddha og Jesus var passionerede fortalere for

Okay, Kloge Åge, men et kram kan sgu da ikke være så kompliceret, tænker du måske?

Jo, der er også mindst to forskellige slags:

  • Det almindelige kram, som du automatisk tænker på, når du hører ordet
  • Det helhjertede, nærværende, langvarige kram – også kaldet mindful kram

Når vi oplever, at magthavere gør os ondt, som f.eks. Mette Frederiksen og Magnus Heunicke har gjort og fortsat gør, så er det fristende at føle had og bruge vold. Prøv, bare i 5 minutter, at betragte dem på en anden måde. Reflekter over, hvor formørkede deres sind må være, når de gør, som de gør. Hvis der findes et liv efter døden, hvordan mon deres liv så bliver som følge af deres adfærd i dette liv? Husk, at Mette og Magnus også engang har været en lille, uskyldig pige og dreng – og den del af dem bærer de stadigvæk på et eller andet sted dybt inde i Mørket. Når den ubetingede kærlighed møder dem på denne måde, så glider hadet imod dem i baggrunden og bliver erstattet af medfølelse for dem og den lidelse, som de befinder sig i nu, eller som rent karmisk nødvendigvis må ramme dem før eller siden. På den måde undgår du fristelsen til at gøre noget strafbart, og du kan måske ligefrem hjælpe til at tænde et glimt af Lys i Magtens Mørke. Spirituel krigsførelse omfatter det barske krav om, at man elsker sine fjender, som man elsker sig selv.

Okay, din Hippie Tosse, men kan jeg i det mindste ikke slippe for at kramme med dem? Jo, det kan du godt. Det vigtigste er selve intentionen af det åndelige kram. De fysiske kram kan du nøjes med at praktisere med mennesker, som du rent faktisk kan lide og har en reel relation med, selvom det også kan være berigende at tilbyde kram og ubetinget kærlighed til fremmede.

Det helhjertede, fysiske kram findes i mindst to forskellige udgaver:

  • Kram uden seksuel tiltrækning
  • Kram med seksuel tiltrækning

Begge typer kram kan modvirke corona ved at øge dannelsen af hormonet oxytocin i kroppen. Det styrker immunforsvaret og bekæmper inflammation, så man kan lettere tåle at blive smittet med corona uden at få alvorlige symptomer. Kram er endvidere en måde at blive smittet med coronavirus, så kroppen får mulighed for at danne antistoffer.

Kram med seksuel tiltrækning har den bonusvirkning, at det øger den spirituelle energi, der både baner vejen for Lyset, og som styrker kroppens generelle helbred og modstandskraft i følge taoistisk sundhedslære.

Nu vil jeg gå en tur ind på Rådhuspladsen og guide de fremmødte til et stort gruppekram. 🙂

Tilmeld
Besked om
guest
3 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
lørdag, 10 april 2021, 7:21 07:21

I den store kloge bog findes der fire former for kærlighed. Filio – det er venskabet – den er mere platonisk end sexuel, et mere åndelig venskab. Eros – den følelses og sexuelle (den som skaber liv …og altså konsekvenser) Stoke – er den familiere. Den som tager ansvar for eros. Ser mere ud over sig selv. Agape – den ubetinget kærlighed som oftere sig selv – selv for sine fjender. Jeg betragter dem lidt som udviklingstrin. Vi er født og vokser op med Filio – hvor så Eros kommer med kønsmodningen – den som videreføre livet, mangfoldiggør gøre os.… Read more »

Frank
lørdag, 10 april 2021, 7:23 07:23
Reply to  Frank

ps. det er ikke skolernes ansvar at opdrage vores børn men det vil være smart at få lidt mere diversitet på skoleskemaerne – som f.eks. filosofi.

Frank
lørdag, 10 april 2021, 7:41 07:41
Reply to  Frank

der var jeg lidt hurtig – og man kan ikke redigere så det må blive til en ps-nb. Kærlighed er ikke en følelse! følelserne er som krydderi i “suppe”. Kærligheden er et valg – vælge at oftere sig. Følelser kan være mindre fra før vi kan huske eller fortrængte – hjertet er ikke bare en guid men kan bedrage os. Lige som vi kan blive fyldt med skam, manipulation og propaganda så hjernen heller ikke kan finde ud af hvad der er rigtig og forkert – og dermed træffe forkerte valg. Livet er et paradoks – Ligesom hjertet må spænde… Read more »