Sådan virker kærlighed og kram mod corona

Hvad er kærlighed? Hvad er kram? Hvad er corona? Svarene på disse spørgsmål burde være enkle, men de er faktisk ret komplicerede. Og i svarene på spørgsmålene ligger samtidig vejen ud af den coronabesættelse, som Danmark er blevet lammet af. Corona er efter min mening mindst to forskellige fænomener: Navnet på et virus, som en … Læs videre Sådan virker kærlighed og kram mod corona
3 Comments
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
lørdag, 10 april 2021, 7:21 07:21

I den store kloge bog findes der fire former for kærlighed. Filio – det er venskabet – den er mere platonisk end sexuel, et mere åndelig venskab. Eros – den følelses og sexuelle (den som skaber liv …og altså konsekvenser) Stoke – er den familiere. Den som tager ansvar for eros. Ser mere ud over sig selv. Agape – den ubetinget kærlighed som oftere sig selv – selv for sine fjender. Jeg betragter dem lidt som udviklingstrin. Vi er født og vokser op med Filio – hvor så Eros kommer med kønsmodningen – den som videreføre livet, mangfoldiggør gøre os.… Read more »

Frank
lørdag, 10 april 2021, 7:23 07:23
Reply to  Frank

ps. det er ikke skolernes ansvar at opdrage vores børn men det vil være smart at få lidt mere diversitet på skoleskemaerne – som f.eks. filosofi.

Frank
lørdag, 10 april 2021, 7:41 07:41
Reply to  Frank

der var jeg lidt hurtig – og man kan ikke redigere så det må blive til en ps-nb. Kærlighed er ikke en følelse! følelserne er som krydderi i “suppe”. Kærligheden er et valg – vælge at oftere sig. Følelser kan være mindre fra før vi kan huske eller fortrængte – hjertet er ikke bare en guid men kan bedrage os. Lige som vi kan blive fyldt med skam, manipulation og propaganda så hjernen heller ikke kan finde ud af hvad der er rigtig og forkert – og dermed træffe forkerte valg. Livet er et paradoks – Ligesom hjertet må spænde… Read more »